Перша перемога за 11 матчів. "Інгулець" у Кропивницькому виграв у "Десни"

. Пресслужба ФК "Інгулець"

У 18-му турі української футбольної прем'єр-ліги сезону 2021-22 років футбольний клуб "Інгулець" з Петрового Кіровоградської області виграв у чернігівської "Десни" з рахунком 2:1. Матч відбувся на стадіоні "Зірка" в місті Кропивницький.

Господарі могли забити вже на шостій хвилині гри: ногу під фланговий простріл від Олександра Козака підставляв нігерійський нападник "Інгульця" Гопей, м’яч пролетів над воротами, які захищав Роман Мисак.

Пресслужба ФК "Інгулець"

Схибив Гопей і в наступному своєму моменті, на 19-ій хвилині, створеному його партнерами Євгеном Запорожцем та Михайлом Шишкою. Нападник, після пасу п’ятою останнього, пробив поруч зі штангою воріт суперників.

Рахунок у матчі ударом головою після подачі кутового відкрив центральний захисник петрівчан Дмитро Поспєлов. 1:0. Гольовий пас на рахунку Павла Полегенька.

Пресслужба ФК "Інгулець"

Нападник і капітан чернігівської команди Денис Безбородько міг зрівнювати рахунок на 40-ій хвилині, але пробив повз ворота.

Перша половина гри завершилася з мінімальною перевагою господарів у рахунку. Арбітр Андрій Коваленко не показав жодної жовтої картки.

Другу результативну дію на свій рахунок Павло Полегенько записав на 47-ій хвилині, одразу після відновлення гри. Правий захисник "Інгульця" подвоїв перевагу своєї команди точним ударом після флангового пасу Гопея і невдалої спроби захисника гостей Сергія Болбата вибити м’яч. 2:0.

Пресслужба ФК "Інгулець"

На 56-ій хвилині гольову комбінацію розіграли гравці "Десни" Євген Селін, Пилип Будківський та Максим Дегтярьов. Гол на рахунку останнього. 2:1.

За три хвилини до точного удару була спроба від півзахисника чернігівців Вікентія Волошина, м’яч пролетів поруч зі штангою.

Перше попередження в матчі, на 63-ій хвилині, за фол на Безбородьку, отримав півзахисник петрівчан Ілля Коваленко.

Міг забивати Волошин і на 65-ій хвилині, після швидкого розіграшу штрафного удару Владленом Юрченком: перший удар відбив голкіпер "Інгульця" Богдан Шуст, а намагаючись добити півзахисник "Десни" не потрапив по м’ячу.

В проміжку між 79-ою та 82-ою хвилинами команди обмінялись гольовими моментами. За гостей могли забивати Юрченко та Будківський, за господарів – хорват Младен Бартуловіч.

На 85-ій хвилині "Інгулець" залишився у меншості. Другу жовту картку отримав лівий захисник петрівчан Євген Опанасенко. Перше попередження він отримав на 77-ій хвилині.

На 68-ій, 71-ій та 91-ій хвилинах жовті картки отримали гравці "Десни" Максим Дегтярьов, Євген Селін та Олександр Сафронов.

Рахунок в матчі не змінився до його завершення. Перемога у Кропивницькому стала для петрівчан першою за останні 11 матчів.

"Інгулець" - "Десна" 2:1

Голи: Поспєлов, 34, Полегенько, 47 - Дегтярьов, 56

"Інгулець": Шуст – Полегенько, Салем, Поспєлов, Опанасенко – Запорожець, Лупашко – Козак (Коробенко, 87), Шишка, Коваленко (Смоляков, 82) – Гопей (Бартуловіч, 78).

"Десна": Мисак – Сафронов, Цимбалюк (Будківський, 46), Селін – Завійський, Волошин, Арвеладзе (Картушов, 69), Юрченко, Болбат – Дегтярьов, Безбородько (Шевцов, 75).

Що відомо

  • До матчу у Кропивницькому чернігівська команда перебувала на сьомому місці турнірної таблиці чемпіонату, маючи в активі 25 очок. «Інгулець» з десятьма балами був 14-м.
  • Перший матч між чернігівською та петровською командами відбувся на полі «Десни», 9 серпня, в рамках третього туру чемпіонату. З рахунком 2:0 перемогла «Десна».
  • Наступний матч петрівчани зіграють в лютому 2022 року з київським «Динамо». «Десна» наступний календарний рік розпочне виїзною грою з «Дніпром-1». Ігри заплановані на 26 лютого.