Кількість загиблих в ДТП біля Чернігова зросла до 13. Прокурор назвав попередню причину аварії

Доповнено
. ФОТО: ДСНС у Чернігівській області

Кількість загиблих в ДТП біля Чернігова в районі села Брусилів, де зіштовхнулася вантажівка і автобус, зросла до 13. Ще 7 людей травмовані.

Такі дані оприлюднив голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус та прес-служба ДСНС.

Раніше повідомлялося про 11 загиблих і 8 травмованих.

Зі слів Чауса, в ОДА створений оперативний штаб, який працює з родичами та постраждалими в Чернігівській міській лікарні №2 та біля моргу на вулиці Пирогова.

Як розповів Суспільному Директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА Андрій Подорван, постраждалих всього 20, з них 13 загиблі, 7 – знаходяться в медичних закладах. 5 людей в міській лікарні №2, одна людина – в обласній лікарні та один підліток – в обласній дитячій лікарні. Стан у всіх важкий.

Керівник обласної прокуратури області Сергій Василина назвав попередню причину ДТП. За його словами, один із ймовірних факторів, що могли спричинити аварію – погодні умови.

«Але вже є питання до стану дорожнього покриття і служб, які повинні обслуговувати дорогу. А також до технічного стану автобуса», – повідомив Сергій Василина.

Як уточнив він у коментарі Суспільному, попередньо, враховуючи обставини аварії, фуру занесло на зустрічну смугу, де вона зіткнулася з маршруткою.

Як розповіла у коментарі Суспільному речниця служби автодоріг в області Аліна Левочко, на момент аварії дорожнє покриття було оброблене та вже мокре. Температура повітря плюсова.

«Є факт фіксації стану покриття дороги нашими співробітниками, які були присутні на місці ДТП з самого ранку», – розповіла вона.

Кількість загиблих в ДТП біля Чернігова зросла до 13. Прокурор назвав попередню причину аварії. ФОТО: Сергій Василина

Нагадаємо, сьогодні, 7 грудня, вранці, на трасі «Чернігів-Мена-Сосниця-Грем'яч» біля Чернігова в районі села Брусилів маршрутка Mercedes Sprinter з пасажирами зіткнулася з фурою.

Маршрутка рухалася за маршрутом Сосниця - Чернігів. Згодом стало відомо, що автобус рухався за маршрутом Борзна Чернігів.

ДТП під Черніговом. ФОТО: Сергій Василина

Наразі всі травмовані в Чернігівській лікарні №2.

Читайте також:

Аварія під Черніговом: кількість загиблих людей зросла до 11. Травмованих – 8