В Японії випробовують вакцину Shionogi для бустерних щеплень

. ФОТО: Уніан

Японська фармацевтична компанія Shionogi розпочала клінічні випробування своєї вакцини для бустерних щеплень проти коронавірусу.

Про це повідомляє агенція NHK.

У випробуваннях беруть участь 200 людей. До цього, щонайменше шість місяців тому, усі вони зробили два щеплення вакцинами Pfizer або Moderna. Зазначається, що половина учасників експерименту отримає як бустер вакцину Shionogi, решта — Pfizer. Потім дослідники порівняють ефективність та безпечність препаратів.

Компанія Shionogi розраховує, що перше бустерне щеплення проти коронавірусу її вакциною зроблять до березня 2022 року. Раніше в компанії заявили про намір зайнятися розробкою препарату проти нового штаму COVID-19 "Омікрон".

Що відомо

  • Посол України в Японії Сергій Корсунський повідомив Суспільному, що через появу нового штаму коронавірусу "Омікрон" Японія відклала відкриття країни для іноземних туристів. Окрім того, країна зберігає частину карантинних обмежень.
  • Згідно з дослідженням британських вчених, вакцини проти коронавірусу Moderna та Pfizer будуть найбільш ефективними в якості третьої бустерної дози незалежно від того, якими вакцинами людина щепилася до цього.
  • У США дозволили бустерну дозу вакцини проти коронавірусу для всіх дорослих.
  • В Україні можуть почати вводити бустерну дозу вакцини проти коронавірусу після того, як перші дві дози отримають 50% громадян.

Читайте також

Бустерна доза — дорослим та вакцинація дітей від 12 років: нові рекомендації МОЗ

"Омікрон": що відомо про новий штам коронавірусу та чи загрожує він Україні

"Японське диво" або як боротися з пандемією коронавірусу успішно

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!