Кіпр із 6 грудня вимагатиме обов’язкові ПЛР-тести від усіх туристів віком від 12 років

.

Кіпр із понеділка, 6 грудня до 10 січня 2022 року вимагатиме обов’язкові ПЛР-тести від усіх туристів віком від 12 років. Відповідне рішення уряд Республіки Кіпр ухвалив у четвер, 2 грудня, повідомляє консульський відділ посольства України в Республіці Кіпр.

Йдеться про прибуття до Кіпру повітряним або морським транспортом, незалежно від країни відправлення.

Таке рішення уряд країни ухвалив для стримування пандемії та захисту системи охорони здоров’я від збільшення кількості госпіталізацій хворих на COVID-19, йдеться у повідомленні.

З пропозицією щодо обов'язкового тестування пасажирів віком від 12 років виступив міністр транспорту, зв’язку та робіт Янніс Карусос. Однією з причин запровадження такого тестування міністр назвав виявлення нової мутації коронавірусу “Омікрон” у країнах Африки та Європи.

“Цей захід стосується всіх пасажирів віком від 12 років, незалежно від наявності у них довідки про повну вакцинацію чи одужання від COVID-19. Вартість ПЛР-дослідження сплачуватимуть самі пасажири”, — пояснили в українському консульстві.

Уточнюється, що пасажири, які в’їжджають в республіку з портів для короткочасного відвідування, повинні мати негативний сертифікат ПЛР-тестування терміном до 72 годин. Крім того, по прибутті вони повинні будуть пройти швидкі тести на антиген за рахунок Республіки Кіпр.

Після 10 січня це рішення може бути переглянуте.

Нині проходять вибіркові перевірки пасажирів, незалежно від країни походження, які в’їжджають до Республіки Кіпр через аеропорти Ларнаки та Пафоса, повідомили дипломати.

Що відомо

  • Попри вилучення України із “зеленого списку ЄС”, Кіпр зберіг можливість в’їзду для українців. Про це у Twitter повідомив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!