Зеленський ветував закон щодо фінансової звітності партій. Що це означає

. ОПУ

Президент України Володимир Зеленський ветував та повернув на доопрацювання законопроєкт № 5253-1 про звіти щодо фінансування партій.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції направило президенту листа із закликом не підписувати цей закон у чинній редакції. У НАЗК вважають, що в нинішній редакції проєкт містить низку "корупціогенних норм" у питанні джерел фінансування партій. В Офісі президента підтримали зауваження від громадськості та НАЗК.

Законодавець дозволив партіям не подавати фінзвіти до завершення карантину через пандемію коронавірусу, що означало б тримання в тіні джерел фінансування партій на невизначений період, зазначають фахівці громадського руху ЧЕСНО.

Під час засідання пропозиція про повноцінне відновлення звітування не отримала достатньої підтримки і закон було ухвалено.

Тепер Рада впродовж місяця повинна знову розглянути законопроєкт з урахуванням правок Зеленського. В Офісі президента підтримали зауваження від громадськості та НАЗК.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!