З 18 жовтня Львів посилює карантин — Садовий

. Суспільне Львів

З 18 жовтня у Львові посилять карантинні обмеження. Таке рішення прийняли під час засідання міської комісії з надзвичайних ситуацій, повідомив у своєму Telegram-каналі міський голова Львова Андрій Садовий.

З 18 жовтня школярі підуть на двотижневі канікули. Це стосується і позашкілля та дозвілля.

У місті заборонено проводити масові заходи, окрім тих, де організатори та учасники мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 години до заходу. Театри, кінотеатри, музеї та галереї, філармонія, органний зал працюють лише для відвідувачів, які мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест. Проте кількість відвідувачів не має перевищувати 50% від загальної кількості місць.

"Музичні школи на двотижневих канікулах. Народні доми, гуртки та секції – не працюють. Бібліотеки працюють лише на видачу книг", – пише Садовий.

Промислові та продовольчі ринки, магазини, ТРЦ, перукарні та салони краси можуть працювати лише, якщо працівники вакциновані або мають негативний ПЛР-тест. Також вони мають дотримуватися маскового режиму, а заповненість торгових площ не має перевищувати 50%.

Заклади громадського харчування можуть працювати до 23:00. Працюють лише за умови 100% вакцинації або ПЛР-тестів у працівників при заповненні не більше 50%, до 4 людей за столиком.

Якщо за два тижні ситуація із захворюваністю у Львові не стабілізується, то з 1 листопада заклади зможуть відвідувати лише вакциновані або з наявним ПЛР-тестом.

Спортзали можуть відвідувати лише вакциновані або з негативним ПЛР-тестом, але усі працівники мають бути вакциновані. Заповненість спортзалів не має перевищувати 50%.

Готелі та хостели працюють лише за умови наявності у всіх працівників сертифікату про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту.

"Із понеділка (18 жовтня, – ред.) розпочнуться перевірки державних інституцій продслужбою, поліцією. Так само будуть моніторингові групи, які будуть перевіряти, наприклад, на наявність сертифікатів або негативного ПЛР-тесту конкретно в кожному закладі. Вони будуть заходити і дивитися вибірково проводити перевірки по працівниках", – пояснив під час брифінгу заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Що відомо

  • На ранок 13 жовтня на території Львівщини підтвердили 863 випадки захворювання на коронавірус. За попередню добу одужали 245 людей, ще 25 людей померли.
  • Станом на 12 жовтня, до помаранчевої зони епідемічної небезпеки віднесено 15 регіонів. Серед них Львівська область. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я.
  • У Львові вирішили посилити карантин з 14 жовтня. Міська комісія ТЕБ і НС рекомендувала обмежити розважальні масові заходи з 14 жовтня. А школярів відправляють на дистанційне навчання з 18 жовтня.
  • Міська комісія з ТЕБ і НС може ухвалити рішення про те, що заклади культури та громадського харчування зможуть відвідувати лише вакциновані та ті, хто має результати ПЛР-тесту. Про це під час брифінгу повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Читайте нас у Instagram: головні новини регіону