Макрон оголосив про обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для французьких медиків

. АР

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що для стримання "Дельта"-варіанту коронавірусу країні потрібно збільшити масштаби вакцинації. Зокрема він оголосив про обов'язкову вакцинацію для медпрацівників.

Про це він заявив 12 липня під час телезвернення, інформує BFMTV.

"Вакцинація стане обов'язковою для всіх, хто контактує з людьми із вразливих категорій.... Це зобов'язання стосуватиметься медперсоналу та несестринського персоналу у лікарнях, клініках, будинках для літніх людей, закладах для людей з обмеженими можливостями, для всіх фахівців або волонтерів, які працюють у контакті з вразливими людьми, в тому числі вдома", — заявив французький гарант.

За його словами, для розширення кампанії вакцинації країна наразі має близько 9 млн доз вакцин.

"Чим більше людей ми вакцинуємо, тим менше місця у нас залишиться для поширення вірусу... Ми повинні вакцинувати максимум людей скрізь і в будь-який час", — зазначив Макрон.

Читайте також: У Франції людей планують вакцинувати від COVID-19 в туристичних місцях та на пляжах

Водночас він зауважив, що владі доведеться "поставити питання про обов'язкову вакцинацію для всіх французів": "Якщо вакцинація французів відбуватиметься незначними темпами, потрібно буде підняти питання про обов'язкову вакцинацію для всіх французів".

"Ми повинні рухатися до вакцинації всіх, оскільки це єдиний спосіб повернутися до нормального життя спочатку", — резюмував Макрон.

За даними Worldometers, станом на 12 липня загалом у Франції виявили понад 5,8 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (4-е місце у світі), померли через наслідки хвороби понад 111,3 тисячі осіб, видужали — понад 5,1 млн осіб. За даними Ourworldindata, станом на 8 липня у країні від коронавірусу вакциновано понад 35,3 млн осіб (що становить 52,3% населення Франції).

Що відомо

  • Наприкінці червня Франція скасувала комендантську годину.
  • З травня Франція почала пом'якшувати карантинні обмеження. Зокрема, у країні скасовуються обмеження на внутрішні поїздки, а школи працюватимуть у звичайному режимі.
  • З 24 квітня Франція впровадила 10-денний обов’язковий карантин для громадян, які прибувають з Аргентини, Бразилії, Чилі, Південної Африки та регіону Гвіана через побоювання нових штамів коронавірусу.
  • Уряд Франції повідомляв, що вони досягли найшвидших темпів вакцинації серед країн Європи та вакцинують близько 2,5 мільйона людей на тиждень.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!