Херсонка звернулась до поліції через конфлікт з водієм маршрутки

. Суспільне Херсон

У Херсоні жінка поконфліктувала з водієм 12-ої маршрутки, але і досі не може опанувати себе. Сусанна розповідає, того дня чекала маршрутку на зупинці у Таврійському мікрорайоні, в результаті поїздки - довелось писати заяву до поліції.

Сусанна Оганян - пасажирка маршрутки. Говорить, ввечері після роботи поверталася додому. На зупинці Три Штика зайшла у маршрутку.

"Не встигла сісти – водій одразу почав від’їжджати. Я йому кажу – чому ж ти від’їжджаєш, я ще не встигла сісти. Я ледь не впала. У відповідь пішла нецензурна лайка, така що я вам навіть не можу передати. Він одразу зупинив маршрутку навпроти церкви і сказав – вивалюйся звідси, я не поїду, поки ти не вийдеш. І нецензурні вислови на мою адресу продовжились", - говорить Сусанна.

Жінка каже, у неї розрядився телефон, тому вона не змогла ні сфотографувати водія, ні викликати поліцію.

"Люди у маршрутці говорили – будь-ласка, жінка вам нічого не сказала, продовжуйте свій маршрут. Він сказав – нікуди не поїде, після чого він простояв кілька хвилин і сказав мені – я тебе знайду. Біля АТБ він висадив останнього чоловіка, я зрозуміла, що залишилась наодинці в салоні з неадекватною людиною і спробувала теж вийти, він закрив переді мною двері і сказав – я тебе вивезу звідси і викину, тебе ніхто не знайде. Він поїхав не за маршрутом, а у зворотньому напрямку і сказав, я тебе викину у полі. Я почала кричати, плакати і він мене викинув на перехресті".

Суспільне Херсон

Того ж дня жінка написала заяву до поліції. Та виникли проблеми зі встановленням особи водія. На диспетчерському пункті про конфлікт чули та розповідають неохоче. Кажуть, на момент зйомок водія, з яким у Сусанни стався конфлікт, на рейсі немає. Маршрут обслуговує Ремпобуттехніка. Заступник директора Микола Шаповалов телефоном сказав наступне.

"Встановити, що там сталося, не вийшло, і наш диспетчер, який був на маршруті, до якого спочатку звернулася жінка, я запропонував дати їй трубку, поспілкуватися, щоб ми могли розібратися з цією скаргою, розібратися з водієм. Вона категорично відмовилася зі мною спілкуватися, сказала, що буде звертатися до поліції, той номер, який вона називала диспетчеру, у нас такого номера немає. А ми можемо встановити водія тільки за номером автобуса. Для того, щоб розібратися, нам потрібні були від неї ще якісь дані, щоб зрозуміти, хто цей водій. Тому ось така позиція наразі", - каже Микола Шаповалов.

Згодом Суспільному зателефонував сам водій маршрутки, чоловік відмовився коментувати на камеру та попросив не називати прізвище. Телефоном пояснив свою позицію так.

"Вона стояла за зупинкою ця жінка, не махала, я зупинився – думаю, може хоче сісти. Протягнув метрів 5. Вона підходить і починає одразу – я що повинна за вами бігати? Я кажу – ви хіба махали? Вона почала мене звинувачувати. Я кажу – ось ваші гроші, виходьте. Вона каже – я не вийду. Я почекав, дивлюсь – не виходить. Думаю – так і бути, людей на кінцевій повисаджував, кажу – виходьте, вона сидить. Я розвертаюся, їду як на заправку, вона кричить – зупиніть, зупиніть. Почала кричати, бити по руках під час руху. Я зупинився. Я сам хотів поліцію викликати, та у мене на це не було особливо часу.. У чому моя вина – у тому що я її підібрав", - каже Михайло.

У поліції, куди Сусанна написала заяву, ситуацію коментують так.

"Звернення заявниці щодо неправомірних дій водія маршрутного таксі на даний час зареєстровано в журналі єдиного обліку Херсонського районного управління поліції. На даний час поліцейські встановлюють особу водія маршрутного таксі для притягнення його до адміністративної відповідальності за статтею 173 кодексу України про адміністративні правопорушення – а саме дрібне хуліганство", - говорить речниця Нацполіції у Херсонській області Тетяна Скуба.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон