Караоке-батл проходитиме у три етапи. На Донеччині відбувся перший тур військового караоке

. Суспільне Донбас

В Торецьку, що на Донеччині, 25-го червня відбувся перший тур військового караоке. Виступали 36 військовослужбовців 10-ї гірсько-штурмової бригади "Едельвейс". Учасники співали по дві пісні, виступи оцінювали журі.

Відкривав захід військовий оркестр "Едельвейс" гірсько-штурмової бригади. Далі було жеребкування учасників.

В Торецьку відбувся перший тур військового караоке. Суспільне Донбас

Під першим номером виступала військовослужбовиця Євгенія. Заспівала Червону Руту та пісню французькою Патрісії Каас. Дівчина розповіла Суспільному, що виступає від самого дитинства. Співає й на службі.

В Торецьку відбувся перший тур військового караоке. Суспільне Донбас

"В музичній освіті я з 2003-го року. Закінчила музичне училище у своєму місті Хмельницькому. Далі продовжувала, маю 10-річний стаж роботи на сцені. Сцена для мене і виступ, і публіка, і співати пісні, і дарувати людям виступ це для мене є наркотиком", — ділиться Євгенія.

25-ти річний боєць бригади Микола розповів Суспільному як вдома, до служби, грав у рок-гурті.

В Торецьку відбувся перший тур військового караоке. Суспільне Донбас

"Виконували музику в стилі фолк-метал. Поширення української пісні на східній Україні я вважаю дуже важливо для сьогодення", — говорить Микола.

За словами військовослужбовиці Юлії, їй подобається співати, але деколи не виходить.

В Торецьку відбувся перший тур військового караоке. Суспільне Донбас

"Хочу попробувати себе. Я більш люблю українські народні. Вони веселі й почуття гумору присутнє, якраз для мене", — каже Юлія.

Оцінювали виступи журі: це військові, представники тамтешньої адміністрації та викладачі місцевої музичної школи.

За словами військовослужбовиці Катерини, цей захід психологічно корисний для бійців.

"Це своєрідне таке перезавантаження військовослужбовця. І на диво — дуже багато охочих військовослужбовців. Звичайно, хтось співає дуже гарно, хтось взагалі не співає, але для нього це чудова мить вийти на сцену і показати себе", — пояснює Катерина.

Караоке-батл проходитиме у три етапи. До другого туру увійдуть 24-ро учасників. Співатимуть щоп`ятниці. Фінал конкурсу 30-го липня. Переможець отримає путівку на Азовське море.

Читайте також