У США додатки для знайомств запустили функції для популяризації щеплень проти COVID-19

. Колаж Суспільне

У США найбільші додатки для знайомств запускають спеціальні функції для користувачів аби популяризувати вакцинацію проти COVID-19, пише NBC News.

Як повідомили в Білому домі, це має сприяти досягнення плану президента Джо Байдена щодо вакцинації 70% дорослого населення США хоча б одним щепленням до 4 липня.

Tinder, OKCupid, Hinge та інші додатки повідомили, що будуть пропонувати користувачам значки, які показують їх статус вакцинації, доступ до преміумконтенту та фільтри, які допомагатимуть шукати інших вакцинованих.

Так, в одному з додатків люди, які пройшли вакцинацію або планують отримати вакцину, отримуватимуть на 14% більше збігів в порівнянні з тими, хто цього не робить.

Окрім цього користувачам показуватимуть рекламні акції та посилання на сайт з вакцинації, щоб допомогти людям знайти, де зробити щеплення.

За даними Центрів з контролю і профілактиці захворювань США, станом на 21 травня близько 60% дорослих отримали хоча б одну дозу вакцини проти COVID-19, і менше ніж 50% дорослих вакциновані повністю.

Що відомо

  • Президент США Джозеф Байден хоче, щоб 70% дорослих американців отримали перше щеплення до Дня незалежності США, що відзначається 4 липня.
  • Американський штат Огайо вирішив запустити грошову лотерею для популяризації вакцинації. Приз в один мільйон доларів зможуть отримати п'ять людей, щеплених проти COVID-19. Схожу акцію запустили й в штаті Нью-Йорк.
  • Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо спробував заохотити городян пройти вакцинацію від коронавірусу безкоштовними бургерами і картоплею-фрі.
  • У Нью-Йорку на восьми станціях метро і на вокзалах відкриють тимчасові пункти вакцинації від COVID-19. Ініціативу також розробили для того аби стимулювати населення йти на вакцинацію. Люди, які безкоштовно зроблять щеплення на вокзалах та в метро отримають або два квитки в один кінець на залізницю в межах мегаполісу, або проїзний на метро на тиждень.
  • Перевізники Uber Technologies Inc. та Lyft Inc. в рамках партнерства з Білим домом зроблять всі поїздки до пунктів вакцинації від COVID-19 і назад безкоштовними до 4 липня.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!