Верховна рада звільнила очільника МОЗ Степанова

Важливо
. Уніан

Верховна рада підтримала звільнення Максима Степанова із посади міністра охорони здоров’я.

Відповідне рішення нардепи ухвалили на засіданні 18 травня. Його підтримали 292 народних обранців. Звільнили також міністра інфраструктури Криклія і очільника Мінекономіки Петрашка.

Максим Степанов очолював МОЗ із 30 березня 2020 року. Він став третім міністром охорони здоров'я за час пандемії. Загалом Степанов обіймав посаду голови МОЗ понад рік.

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія після голосування за відставку міністра Степанова повідомив журналістам, що фракція не покладає відповідальність за провал кампанії вакцинації в Україні виключно на колишнього очільника МОЗ.

Раніше громадські діячі та експерти у розмові із Суспільним надали свою оцінку роботі Максима Степанова, перелічивши його основні досягнення та помилки.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, який зробив подання на звільнення Степанова, зауважив, що його робота на посаді міністра була означена "проваленими завданнями, які не можна ігнорувати".

"Максим Степанов прийшов на свою посаду в один із найскладніших часів для української медичної системи. І є багато речей, за які ми точно всі можемо сказати йому дякую. Але є і провалені завдання, які не можна ігнорувати. Перед новим міністром будуть стояти дуже чіткі завдання та жорсткі дедлайни щодо тих речей, які наразі не виконані міністерством, але точно мають бути зроблені якнайшвидше", – заявив Шмигаль.

Що відомо

  • Депутати кілька разів збирали підписи за відставку Максима Степанова. Наприкінці квітня їм вдалося зібрати необхідні 150+ підписів. Степанова критикували за низький рівень охоплення населення України тестуванням на COVID-19 та ініційовані міністерством карантинні обмеження.
  • 14 травня 2021-го прем’єр Денис Шмигаль звернувся до Верховної ради із поданням про відставку Максима Степанова.
  • Його може змінити головний санітарний лікар та заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко. Ляшко закликав дочекатися рішення Верховної ради щодо можливої зміни керівництва Міністерства охорони здоров'я, коментуючи своє можливе призначення.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!