Дощі та майже літо. Погода в Україні на 16 травня

. Дар'я Свистуха

В Україні 16 травня очікується суттєве потепління до +29 градусів, на заході та півдні вдень очікуються дощі.

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

У Києві 16 травня буде мінлива хмарність, без опадів, вдень температура повітря становитиме +23…+25 °C, вночі – до +13°C. Вітер південно-східний 5-10 м/с.

У центрі країни також буде мінлива хмарність, без опадів, вдень повітря прогріється до +27 °C, вночі – до +13°C. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Аналогічна погода очікується на півночі країни.

У східних областях буде найтепліше: вдень стовпчик термометра покаже +27…+29 °C, вночі – до +13 °C. Опадів не очікується, вітер південно-східний 5-10 м/с.

На півдні синоптики прогнозують невеликі опади вдень та до +26 °C, вночі – до +13 °C, вітер східний 5-10 м/с.

У всіх західних областях 16 травня дощитиме та буде дещо прохолодніше, ніж в інших регіонах. Вдень температура повітря становитиме не вище +21 °C, вночі – від +6 до +10°C. Вітер південно-східний 5-10 м/с.

Крім того, Укргідрометцентр попереджає, що 14-16 травня у більшості районів південних, західних, Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Вінницької та Житомирської областей спостерігатиметься надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Що відомо

  • За даними Sinoptik.ua, травень відзначиться нестабільною погодою – очікуються сильні дощі, вітри та значні перепади температур.
  • Учені з Метеорологічного бюро Великої Британії прогнозують, що у 2021 році у всьому світі стане прохолодніше, утім він все одно залишиться одним з шести найтепліших років.
  • На думку науковців, занадто раннє цвітіння сакури є ознакою кліматичних змін та дестабілізацію природних екосистем.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!