Ляшко анонсував початок щеплення освітян вакциною Pfizer

. Джерело: shutterstock

Наступного тижня очікується прибуття до України 473,85 тисячі доз вакцини Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech, більша частина яких зарезервована для щеплення освітян. Розпочати ж вакцинацію працівників освіти планується орієнтовно з 24-25 травня.

Про це на брифінгу 15 травня повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, препарати Pfizer надходитимуть кількома партіями впродовж кількох днів. Спочатку їх прийматимуть на національний склад, а після прибуття останньої партії, вакцина буде розподілена по регіонах. Перша партія вакцини очікується 18 травня.

Читайте також: Вакцина Pfizer прибула до України. Що варто знати про препарат

Ляшко повідомив, що 378 тисяч доз із майбутньої поставки зарезервовано для щеплення працівників освіти. Він наголосив, що доступ до вакцинації матимуть усі освітяни, незалежно від форми власності закладу, а також працівники позакласної освіти. Решта 95 тисяч доз з цих поставок підуть для імунізації людей із попередніх етапів вакцинації.

Заступник міністра поінформував, що наразі щеплення отримали 60 163 працівника освіти, в тому числі майже 22 тисячі осіб, залучених до проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Що відомо

  • 16 квітня до України прибуло 117 тисяч доз вакцини проти COVID-19 від Pfizer/BioNTech у межах програми поставок глобальної ініціативи вакцинації COVAХ.
  • За даними МОЗ, в Україні використали майже всю вакцину AstraZeneca для першої дози.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що з кінця лютого в Україну поставили понад 1,6 мільйона доз вакцин від коронавірусу, що дозволяє прискорити кампанію вакцинації.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!