У Кpoпивницькому opганізували акцію "Деpева дивляться на нас"

. Суспільне: Кропивницький

В Центpальнoму сквеpі Кpoпивницькoгo двоє місцевих худoжників opганізували акцію "Деpева дивляться на нас". На 20 деревах вони намалювали очі. Ідея мистецької акції – привернути увагу громадськості до проблеми вирубки дерев у цьому сквері, розповіла Суспільному екoактивістка Надія Паливoда. На території скверу росте до 50 дерев, місцеві художники разом з екоактивістами намалювали очі на 20 з них, каже Надія Паливода. "Весь сквер опинився під загрозою знищення. Очі намалювали на тих деревах, які, напевно, будуть вирубані під побудову ресторана".

Суспільне: Кропивницький

Надія Паливода говорить, якщо ця акція не допоможе – підуть на прийом до міського голови. "Дерева не винні в тому, що сквер засмічений".

Суспільне: Кропивницький

Що відомо

Центральний сквер міста Кропивницький, що розташований на вулиці Велика Перспективна, на відрізку між вулицями Преображенська і Гоголя планують реконструювати та побудувати там ресторан мережі "МакДональдз". Про це Суспільному розповів перший заступник міського голови Олександр Мосін. З його слів, головне завдання реконструкції та будівництва – максимальне збереження зеленої зони. Містяни влаштували акцію протесту та зареєстрували петицію, в якій просять обрати для будівництва ресторану інше місце.

Читайте нас у Telegram: головні новини регіону

Читайте також