Путін відповів на пропозицію Зеленського зустрітися на Донбасі

.

Президент Росії Володимир Путін відмовився від зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленським на окупованому Донбасі.

Путін заявив, що, якщо Зеленський хоче обговорити врегулювання конфлікту в Донбасі, то в першу чергу необхідно вести діалог з незаконним керівництвом самоназваних "ДНР" і "ЛНР", повідомляють російські ЗМІ.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів під час зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

"Якщо мова йде про розвиток двосторонніх відносин, то будь ласка, ми приймемо президента України в Москві в будь-який зручний час", — сказав він.

Що відомо

  • 20 квітня президент Володимир Зеленський звернувся до українців через російські війська на українському кордоні: закликав не читати анонімні Telegram-канали та запропонував президенту РФ Володимиру Путіну зустрітися у "будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
  • Для зменшення кількості порушень режиму тиші на Донбасі Тристороння контактна група планує запровадити механізм верифікації порушень. Для цього ОБСЄ має швидше приїжджати на місце подій.
  • На кордоні з Україною зосередилася найбільша кількість російських військових за всю історію — 150 тисяч. Такі дані навів глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.
  • 1 квітня 2021 року Міноборони України повідомило, що Росія готує провокації та розширює військову присутність на окупованій території Донбасу. Того ж дня прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що РФ перекидає війська до кордонів, оскільки по периметру "підвищена активність військ НАТО".
  • Співробітники розслідувальної групи Conflict Intelligence Team виявили у Воронезькій області польовий табір, приблизно за 250 км від кордону з Україною, де сконцентровані російські війська.
  • 12 квітня президент Зеленський заявив, що Україна готова до російського вторгнення. На його думку, Росія стягує війська, щоб "перевірити" Захід.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу