Бразилія призупинила реєстрацію російської вакцини

. Associated Press

Бразильська державна агенція з санітарного нагляду (Anvisa) вдруге призупинила розгляд заявки щодо реєстрації російської вакцини проти коронавірусу "Спутнік V".

Про це повідомляється на сайті регулятора.

В Anvisa пояснили своє рішення тим, що компанія União QuímicaUnião Química — бразильська фармацевтична компанія, яка представляє в країні інтереси Російського фонду прямих інвестицій, що просуває "Спутнік V" за кордоном., яка подавала документи на реєстрацію російської вакцини, не надала всю необхідну інформацію про препарат. Першу заявку на екстрене використання російського препарату Uniao Quimica подавала 15 січня, однак регулятор відхилив її та запросив додаткові дані про вакцину. Другу заявку відправили 26 березня.

Однак, незважаючи на відсутність реєстрації, 12 березня Міністерство охорони здоров'я Бразилії підписало контракт на покупку 10 мільйонів доз російської вакцини. За даними The Guardian, загалом Росія планувала поставити до Бразилії 150 мільйонів доз "Спутніка V".

Що відомо

  • МОЗ США закликав бразильську владу не купувати "Спутнік V", оскільки Росія може використовувати вакцину для поширення свого впливу в Латинській Америці.
  • Вчені біомедичного інституту Бутантан в Бразилії розробили препарат проти коронавірусу під назвою ButanVac.
  • У січні в Бразилії стартувала перша фаза кампанії вакцинації населення від COVID-19.
  • Президент Бразилії Жаїр Болсонару оголосив про призначення нового міністра охорони здоров'я, вже четвертого від початку пандемії.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу