Сніг з дощем. Якою буде погода наприкінці тижня

. УНІАН

Погода в Україні у п'ятницю 5 березня буде теплою, утім майже на всій території прогнозують опади у вигляді снігу з дощем.

За прогнозом синоптиків з Укргідрометцентру, в Києві буде хмарно, вдень очікується мокрий сніг з дощем. Температура вдень від +2 до +4.

На заході хмарно, вдень дощ та мокрий сніг. Температура вдень від 0 до +7 градусів, у Рівненській області від -1 до +4 градусів. У Карпатах вдень істотний дощ і мокрий сніг, температура від -2 до +3 градусів.

На півночі хмарно, вдень дощитиме. Температура від -1 до +5 градусів.

У центральних регіонах хмарно, вдень дощитиме, в Полтавській, Черкаській та Вінницькій областях з мокрим снігом. Температура вдень від +4 до +11.

На сході хмарно з проясненнями, без опадів, тільки в Харківській області невеликий дощ, вдень з мокрим снігом. Температура повітря вдень від +1 до +7.

На півдні буде хмарно, утім без істотних опадів. Температура вдень від +8 до +13 градусів, в Одеській області від +12 до +17.

Що відомо

  • За даними синоптиків, у березні очікується типова для цього місяця погода, середня температура повітря складе від 3° морозу до 2° тепла.
  • Щоб вберегтися від бурульок під час відлиги патрульна поліція радить притискатися до стіни та не заходити за огорожі.
  • Учені з Метеорологічного бюро Великої Британії прогнозують, що у 2021 році у всьому світі стане прохолодніше, утім він все одно залишиться одним з шести найтепліших років.
  • Природні катаклізми у 2020 році завдали різним країнам світу понад 100 мільярдів доларів сукупних збитків та призвели до загибелі понад 2 тисяч людей. Це визначили автори звіту "Підрахунок вартості 2020: рік кліматичного зриву", опублікованому організацією, що бореться зі світовою бідністю Cristian Aid.