У Луцьку відкрилась виставка «Невідомі світлини Чорновола»

У Луцьку відкрилась виставка «Невідомі світлини Чорновола»

У Луцьку відкрилась виставка «Невідомі світлини Чорновола»
. UA.Волинь

Понад 20 фотопортретів Вячеслава Чорновола розмістили у фойє Палацу культури Луцька. Фото привіз Андрій Ніцой, який особисто знав і працював разом з Чорноволом.

Знав Вячеслава Чорновола Андрій Ніцой: "Луцьк - це перше місто, куди приїхала ця виставка з Києва. Ця виставка була приурочена до 82-ї річниці від Дня народження Вячеслава Чорновола і вона експонувалася в Кримському дому і в Києві. І от перше місце, початок старт-туру тут в Луцьку, з чим я лучан і вітаю. "

Науковець, політичний, громадський діяч Андрій Ніцой приїхав до Луцька зі столиці. Каже: привіз маловідомі фото Вячеслава Чорновола.

Знав Вячеслава Чорновола Андрій Ніцой: "Виставка вбирає в себе 20 світлин і 20 цитат з творів і промов Вячеслава Чорновола, починаючи із боротьби за Незалежність і завершуючи світлиною з останнього дня його життя, де мені довелося супроводжувати Вячеслава Максимовича. На цій світлині і я і Вячеслав Чорновіл і Геннадій Удовенко. Це останнє прижиттєве фото Чорновола, після цього всі фото стали посмертними. "

Відвідувач виставки Анатолій Лесик: "Молодці, треба таке частіше робити, тому що молодь зараз абсолютного нічого не орієнтується в тій ситуації, яка була на початку."

Привезти фотовиставку до Луцька та розмістити її у Палаці культури допомогла громадська організація, яку очолює Наталія Грушка.

Організаторка заходу Наталія Грушка: "Вона буде до 25 січня до суботи, вона буде в Палаці культури міста Луцька і вхід вільний, всі бажаючі можуть подивитися на світлини і про щось подумати,обдумати за Україну, за наше майбутнє, дивлячись на ці світлини."

Захід приурочили до Дня Соборності України. Завершити його планують показом фільму про українську мову «Соловей співає. Доки голос має» в Палаці культури Луцька. Перед показом відбудеться зустріч з письменницею Ларисою Ніцой та режисером фільму Сергієм Кримським.

На початок