"Працюють з порушеннями": начальник харківської поліції — про перевірки пансіонатів

"Працюють з порушеннями": начальник харківської поліції — про перевірки пансіонатів

"Працюють з порушеннями": начальник харківської поліції — про перевірки пансіонатів
. Суспільне Харків

Після пожежі у пансіонаті для літніх у Харкові, в якій загинуло 15 людей, поліція перевірила 118 закладів.

Про це Суспільному 25 січня сказав начальник Головного управління Нацполіції у Харківській області Андрій Рубель. За його словами, про результати перевірок говорити поки зарано.

"Деякі працюють з порушеннями, але основна наша мета — це їхня пожежна безпека. За кожною адресою приходить працівник ДСНС, який вручає посвідку, що мінімально має бути у них. Ми розуміємо, кому належить майно: зареєстроване, незареєстроване, законна будівля чи незаконна", — сказав Рубель.

Скільки з цих закладів не мають потрібних документів для діяльності, у поліції не уточнюють.

Що відомо

  • Пожежа у пансіонаті для літніх людей "Золотий час" спалахнула 21 січня, на згарищі знайшли 15 загиблих, п'ятеро постраждали. За інформацією поліції, заклад працював без дозволів.
  • Харківська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушення вимог пожежної безпеки. Є три основні версії причин займання. ДБР розслідує можливу недбалість рятувальників через пожежу у Харкові.
  • Уряд створив комісію для розслідування причин трагедії та вирішив перевірити аналогічні заклади по всій Україні. Пожежа кваліфікована як надзвичайна ситуація державного рівня.
  • За даними правоохоронців, яку опублікував Офіс президента за результатами візиту Володимира Зеленського, на Харківщині виявили ще 32 заклади, які працювали незаконно. Того ж дня поліція повідомляла, що на Харківщині перевірять 118 закладів, серед яких 11 пансіонатів, 30 хостелів та 20 будинків для людей похилого віку.
  • У справі про пожежу — четверо підозрюваних. 23 січня суд у Харкові взяв усіх чотирьох під варту. Підозрюваним загрожує від трьох до восьми років ув'язнення.
Читайте також: Що розповіли орендар, керівниця закладу, власник будинку та адміністратор
На початок