Міністерство оборони США вперше очолив афроамериканець

Міністерство оборони США вперше очолив афроамериканець

Міністерство оборони США вперше очолив афроамериканець
. Ллойд Остін. Фото: Twitter DeptofDefense

Сенат США затвердив кандидатуру генерала Ллойда Остіна на посаді міністра оборони Сполучених штатів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони США.

"Висунутий президентом і підтриманий Сенатом Ллойд Остін став 28-м затвердженим міністром оборони та очолить відданих чоловіків і жінок зі Збройних сил США", – йдеться у повідомленні.

Кандидатуру Ллойда Остіна підтримали 62 сенатори зі 100, лише 2 висловилися проти.

Про свої наміри номінувати на посаду міністра оборони Ллойда Остіна Джозеф Байден оголосив ще у грудні 2020 року. Генерал армії США у відставці, Остін провів на військовій службі понад 40 років. За часів адміністрації президента Обами він командував усіма військами США на Близькосхідному театрі бойових дій та був одним з відповідальних за розробку стратегії США щодо протидії терористичному руху ІДІЛ.

Президент США Джозеф Байден привітав рішення Сенату та подякував за швидке затвердження кандидатури Ллойда Остіна. Його призначення очільником Міноборони Байден назвав "історичним моментом".

Що відомо

  • 7 січня Конгрес США остаточно затвердив Джозефа Байдена президентом країни й він стан найстаршим президентом США, обраним на перший термін після підрахунку голосів Колегії виборників, а 20 січня відбулася його інавгурація.
  • Президент Володимир Зеленський запросив нового президента США Джозефа Байдена до України. Лідери держав світу привітали нового американського президента.
  • Джозеф Байден через кілька годин після вступу на посаду підписав 15 указів, які стосуються його передвиборчої кампанії. Щонайменше дев'ять з них скасовують накази 45-го президента Дональда Трампа.

На початок