Карантинна Соборність: чи буде цього року ланцюг єдності в Черкасах

Карантинна Соборність: чи буде цього року ланцюг єдності в Черкасах

Карантинна Соборність: чи буде цього року ланцюг єдності в Черкасах
.

На Черкащині День Соборності святкуватимуть із дотриманням карантинних вимог. Частину заходів проведуть у онлайн-форматі. Про це Суспільному повідомила очільниця управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА Людмила Фіть.

Зі слів посадовиці, такий варіант святкування 102-ї річниці Акту Злуки обрали через локдаун:

"У таких умовах ми не можемо проводити традиційні масові заходи, тому плануємо провести низку онлайн-подій. Також, як і щороку, відбудеться покладання квітів. Релігійним організаціям 22 січня ми пропонуємо провести молебні за єдність України".

Читайте також: "У Черкаському художньому музеї презентували виставку до Дня Соборності"

Традиційного ланцюга єдності місцева влада не анонсує.

Цьогоріч уперше за історію незалежної України ланцюг соборності створять всією країною. ОнлайнСкладатиметься ланцюг із аватарок учасників, які одна за одною ставатимуть на карті. Акція розпочнеться 21 січня. Долучитися запрошують усіх охочих – для цього потрібно авторизуватися на спеціальному сайті. він п’ять разів символічно перетне Дніпро та "пройде" шлях від Києва до Сімферополя.

Серед запланованих заходів – онлайн-виставки фотографій та архівних документів, віртуальні виставки "Соборна. Вільна. Самостійна" і "Українська революція 1917-1921: регіональний вимір" та відеопрезентація "Соборна Україна 1919 року".

Карантинна соборність: чи буде цього року ланцюг єдності в Черкасах
Максим Сорочан, ланцюг єдності у 2014 році.

Смілянин Максим Сорочан 22 січня щороку бере участь у святкуваннях. Розповів, що для нього свято має особливе значення:

"Піднесення, яке панує під час святкувань, переплетене з гордістю, що українцям вдалося вибороти власну незалежність, і з розумінням того, скільки ще доведеться зробити, щоб вибороти гідне життя і справжню самостійність та соборність".

На його думку, під час карантину теж можна святкувати – взяти участь у заходах на свіжому повітрі, привітати своїх близьких, друзів чи колег, переглянути тематичні фільми або ж передачі.

Авторка Оксана Швед

На початок