Заряджається за п'ять хвилин: ізраїльська компанія створила батарею для електрокарів

Заряджається за п'ять хвилин: ізраїльська компанія створила батарею для електрокарів

Заряджається за п'ять хвилин: ізраїльська компанія створила батарею для електрокарів
. Ілюстративне фото, Unsplash

Ізраїльська компанія створила батарею для електрокарів зі швидкою зарядкою за п'ять хвилин. Планується, що одного заряду батареї вистачатиме на майже 160 км, передає The Guardian.

Нові літій-іонні батареї були розроблені ізраїльською компанією StoreDot і виробляються компанією Eve Energy в Китаї на стандартних виробничих лініях.

Як повідомляє видання, батареї можна повністю зарядити за п'ять хвилин, але для цього потрібні зарядні пристрої більшої потужності, ніж ті, які використовуються нині. У компанії планують забезпечити інфраструктуру до 2025 року, аби заряду батареї вистачало на близько 160 км.

Існуючі літій-іонні батареї використовують графіт як один електрод, в який іони літію штовхаються для накопичення заряду. Але коли вони швидко заряджаються, може відбутися коротке замикання акумулятора. У компанії поки замінюють графіт напівпровідниковими наночастинками, але планують використовувати кремній.

За словами генерального директора компанії Дорона Майерсдорфа, вартість батареї буде такою ж як і в батареях, які наразі використовують в електрокарах.

Експерти прогнозують, що такі батареї можуть з'явитися на масовому ринку через три роки.

Що відомо

  • Національне управління безпеки дорожнього руху США вимагає відкликати близько 16 тис. електромобілів Tesla Model S і Model X через несправність сенсорних екранів.
  • Південнокорейська компанія Hyundai Motor Company розпочала переговори з американською компанією Apple щодо можливого спільного виробництва електромобілів. Однак подробиці угоди не повідомляються.
  • Норвегія стала першою країною, де за рік було продано більше електрокарів, ніж автівок на звичайному пальному. Частка електричних машин склала 58% ринку.
На початок