Деокупація, економіка та боротьба з корупцією. В ОПУ розповіли про пріоритети співпраці із США

Деокупація, економіка та боротьба з корупцією. В ОПУ розповіли про пріоритети співпраці із США

Деокупація, економіка та боротьба з корупцією. В ОПУ розповіли про пріоритети співпраці із США
. Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден. Фото: АР

Пріоритетними напрямками співпраці України з адміністрацією нового президента США Джозефа Байдена будуть деокупація Криму та Донбасу, боротьба з корупцією та активізація економічної співпраці.

Про це розповів заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква, йдеться в повідомленні на сайті ОПУ.

"Перш за все це підтримка США суверенітету та територіальної цілісності України, і, зокрема, військова допомога. Це питання було важливим для України за всіх адміністрацій США. І в черговому оборонному бюджеті передбачені ті самі обсяги військової допомоги, і, що дуже важливо, збільшено фінансування постачання летального озброєння Україні. Безумовно, ми виходимо з того, що це питання залишиться пріоритетом і для нової адміністрації США", – зазначив він.

Він також зазначив, що поки що не визначено, як саме США будуть залучені до процесу врегулювання ситуації на Донбасі, однак "це питання точно буде зараз на радарі нової адміністрації".

"Нам потрібно, попри пандемію COVID-19, нарощувати товарообіг. Маємо продовжувати реалізовувати вже існуючі проєкти. Важливо, щоб енергетична незалежність України також забезпечувалася з боку США. Аграрна сфера – традиційна для наших відносин. Нові сфери, як-от IT, штучний інтелект, також можна про це говорити", – зазначив Жовква.

Він також зазначив, що готує "дорожню карту" взаємин із США.

Що відомо

  • 7 січня Конгрес остаточно затвердив Байдена президентом США після підрахунку голосів Колегії виборників. Його інавгурація відбудеться 20 січня.
  • Під час інавгурації обраного президента США Джозефа Байдена Україну представить чинний посол Володимир Єльченко.
  • Під час репетиції інавгурації будівлю Конгресу США у Вашингтоні заблокували через пожежу неподалік. Вогонь вже загасили, постраждалих немає.

На початок