Стартував прийом заявок на Міжнародну наукову премію Івана Франка

Стартував прийом заявок на Міжнародну наукову премію Івана Франка

Стартував прийом заявок на Міжнародну наукову премію Івана Франка
. Frankoprize.com.ua

Міжнародний фонд Франка розпочав прийом заяв на вручення шостої Міжнародної наукової премії Івана Франка.

Про це повідомляє пресслужба міжнародного фонду Франка.

Рекомендувати наукову працю на здобуття премії у 2021 році може або академічна установа, заклад вищої освіти України та країн світу, з якими Україна має дипломатичні відносини, або лауреати премії попередніх років.

Прийом заяв на участь в конкурсі триватиме до 1 березня 2021 року. Для участі необхідно буде заповнити електронну форму та надіслати три друковані примірники наукової роботи, що претендує на отримання премії, на адресу оргкомітету.

Наукові роботи, які претендують на участь у конкурсі, мають мати міжнародне значення,  належати до соціально-гуманітарних дисциплін і бути присвячені науковому осмисленню історичних або сучасних процесів у культурі, політиці та суспільному житті України.

Урочиста церемонія нагородження премією відбудеться в день народження Івана Франка – 27 серпня. Обсяг призового фонду – 500 тисяч гривень. Крім грошової винагороди, лауреати премії отримують пам'ятну медаль, виготовлену із золота 375 проби.

Що відомо

  • Міжнародна премія імені Івана Франка була заснована 2015 року міжнародним фондом Франка. Вона присуджується за наукові відкриття, здобутки та заслуги науковців світу у галузі україністики та соціально-гуманітарних наук.
  • За 5 років існування на премію претендували близько 90 науковців і авторських колективів з України, Австрії, Італії, Канади, Великої Британії, Німеччини, Фінляндії, Іспанії, Грузії, Ізраїлю, Польщі та Сербії.
  • Першим лауреатом премії Івана Франка став архієпископ-емерит, колишній глава УГКЦ Любомир Гузар з науковою монографією "Андрей Шептицький Митрополит Галицький (1901—1944) провісник екуменізму".

На початок