Стало відомо, хто претендує на посаду гендиректора "Харківських теплових мереж"

Стало відомо, хто претендує на посаду гендиректора "Харківських теплових мереж"

Стало відомо, хто претендує на посаду гендиректора "Харківських теплових мереж"
. Суспільне Харків

Декларацію кандидата на посаду генерального директора комунального підприємства "Харківські теплові мережі" подав Сергій Пшеничний із Запорізької області.

Останнім місцем його роботи вказана Запорізька атомна електростанція, де у 2020 році він отримав 118 650 грн заробітної плати.

Сергію Пшеничному 56 років, за спеціальністю — фінансист. За його словами, працює в енергетиці з 1998 року.

"Я на АЕС не так давно, у тендерному комітеті, займаюсь регулюванням закупівель на станції. А взагалі я працював директором теплоенерго в Миколаєві. Ця система мені знайома, я починав кар'єру з Кременчуцької ТЕЦ, був там комерційним директором під час кризи, коли у 90-х усе було у занепаді й гарячу воду у багатьох містах вимкнули", — розповів Сергій Пшеничний Суспільному.

На питання щодо своїх зв'язків з міською владою у Харкові відповів, що їх не має, з політикою не пов'язаний. Називає себе людиною непублічною.

"Харків'яни до мене приїжджали, коли я працював у Миколаєві, це був обмін досвідом. Я показував, що ми робимо, як ми робимо, навіщо. Звідси й була пропозиція. Якщо ви думаєте, що я сам шукав, де змінюватимуть керівника, такого не було. Це була пропозиція спробувати, і атомна станція мене підтримала", — зазначив Пшеничний.

Ситуацію у "Харківських теплових мережах" кандидат на посаду директора називає тяжкою.

"Криза, дійсно... З радянських часів там особливо нічого не робилося. Але це й складно, тому що потрібен великий обсяг фінансування, щоб змінити усі гнилі мережі. Звісно, я усе це заглиблюсь. Буду їхати, дивитися, що відбувається, це і є задача керівника", — зазначив він.

Сергій Пшеничний також додав, що сподівається на підтримку компанії "Енергоатом", із залученням якої можна було б зменшити тариф на тепло у Харкові, але це питання ще потребує вивчення і прорахунків.

Нового керівника на підприємстві офіційно ще не призначили.

Що відомо

  • У декларації кандидата на посаду гендиректора "ХТМ" Сергія Пшеничного вказано, що він є засновником ТОВ "Агрофірма Пшеничних" в Кіровоградській області, одружений, зареєстрований в Енергодарі Запорізької області. Дружина має квартиру у Кременчуці Полтавської області, автомобіль Mitsubishi Pajero 2007 року випуску, є засновницею ТОВ "Геката Агро".
  • За даними декларацій Пшеничного попередніх років, він працював в обласному комунальному підприємстві "Миколаївоблтеплоенерго" та київському комунальному виробничому підприємстві "Міськпаливо".
  • 5 січня секретар Харківської міськради Ігор Терехов заявив про звільнення з посади генерального директора комунального підприємства "Харківські теплові мережі" Сергія Андрєєва, який керував тепломережами з 2002 року. Терехов заявив, що Андрєєв "не виправдав довіри", а підприємство потребує кризового менеджменту. Протягом кількох днів Суспільне намагалося зв'язатися з Андрєєвим, але він не відповідає на дзвінки.
На початок