Як українці можуть потрапити в Угорщину та Словаччину. Правила пропуску

Як українці можуть потрапити в Угорщину та Словаччину. Правила пропуску

Оновлено
Як українці можуть потрапити в Угорщину та Словаччину. Правила пропуску
. UA.Волинь

На територіях Угорщини та Словаччини діють карантинні обмеження у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби. Відповідно до цього не всі пункти пропуску наразі відкриті для перетину кордону.

У Міністерстві внутрішніх справ зазначили, що було змінено порядок пропуску осіб, які прямують до Словаччини. Зокрема з З 08:00 15 січня припиняється пропуск пішоходів у пункті пропуску "Вишнє Нємецке" (з українського боку пункт пропуску "Ужгород"). Також відновлюється оформлення пішоходів у пункті пропуску "Убля" ("Малий Березний").

Пункт пропуску "Велке Слеменце" ("Малі Селменці") залишається тимчасово закритим.

МВС нагадує, що після в’їзду на територію Словацької Республіки усі громадяни зобов’язані дотримуватися визначених законодавством карантинних заходів. Вони також повинні зареєструватися на сайті, пройти лабораторну діагностику COVID-19 не пізніше п’ятого дня ізоляції та повідомити про своє прибуття відповідному медичному працівникові.

Як пояснили у ДПСУ, комендантська година на території Угорщини діє з 21:00 до 06:00 (за київським часом). На час дії обмежень в'їзд в країну дозволяється виключно особам:

  • які прямують до місця постійного, тимчасового проживання або місця роботи на території Угорщини;
  • з метою працевлаштування (за наявності відповідних документів).

Прикордонники зазначили, що обмеження комендантської години не поширюються на водіїв вантажного автотранспорту, які здійснюють міжнародні перевезення, та осіб, які прямують транзитом через територію Угорщини.

"Такі особи обов’язково повинні мати документи, які підтверджують підставу для в’їзду або транзитний характер подорожі: дозвіл на постійне або тимчасове проживання у країні призначення, дозвіл на працевлаштування, бронювання готелю тощо", - додали у відомстві.

Що відомо

  • Міністерство охорони здоров’я оновило перелік країн "червоної" та "зеленої" зон, враховуючи показники поширення коронавірусу. Цього разу до "червоного" списку потрапили 78 країн.
На початок