Як в Одесі працюватимуть школи та дитсадки під час локдауну

Як в Одесі працюватимуть школи та дитсадки під час локдауну

Як в Одесі працюватимуть школи та дитсадки під час локдауну
. MRPL.CITY

В Одесі заборонили відвідування закладів освіти усіх форм власності, крім дитячих садочків та спеціальних шкіл. Про це розповіла директорка департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич.

Вона зазначила, що усі школи працюватимуть дистанційно з 9 по 24 січня. Обмеження також стосуються і закладів позашкільної освіти, додала Буйневич.

"Ані я, ані керівники ваших шкіл чи вчителі не є медичними працівниками або, ще того краще, представниками Кабміну. Я не можу фахово коментувати питання щодо карантину, його доцільності та термінів. Тому такі запитання залишу без відповіді, перепрошую," — зазначила Олена Буйневич у своєму дописі.

Вона також розповіла, що наразі в Одесі на карантин зачинили один дитячий садок і ще 10 груп в інших садочках.

"Я впевнена, що таке зменшення кількості груп на карантині (в нас було і 70) — результат значного підвищення соціальної відповідальності батьків і працівників. Необхідно продовжити суворий батьківський і педагогічний контроль за станом здоров’я дітей: є ознаки ГРВІ — залишаємось вдома," — закликала Буйневич.

Нагадаємо, офіс президента вирішив залишити без змін терміни локдауну, запланованого на період із 8 по 24 січня 2021 року через поширення COVID-19.

У період дії посиленого карантину заборонятиметься відвідування закладів освіти, окрім дитячих садочків, проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів. При цьому професійні клуби зможуть проводити спортивні зустрічі за умови відсутності глядачів. Правила локдауну також передбачають заборону на роботу кінотеатрів, фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів та театрів.

Читайте також

На початок