Угорщина продовжила карантин до кінця січня

Угорщина продовжила карантин до кінця січня

Угорщина продовжила карантин до кінця січня
.

Влада Угорщини вирішила продовжити термін дії часткового карантину до 1 лютого 2021 року.

Про це 8 січня під час виступу на державному радіо заявив прем’єр-міністр країни Віктор Орбан, повідомляє місцеве Радіо Свобода.

"Допоки ми не матимемо достатньо вакцин, ми будемо дотримуватися наявних обмежень", – сказав він.

Угорський уряд запровадив чинні обмеження у листопаді 2020 року, коли захворюваність у країні знову почала зростати. За добу 7 січня у країні було зареєстровано майже 3 тисячі нових випадків інфікування COVID-19 та 115 смертей від хвороби.

Запроваджені в Угорщині обмеження передбачають дію комендантської години від 20:00 до 5:00, а також заборону на збори, роботу готелів і ресторанів, за винятком продажу їжі на винос. При цьому дитячі садки та школи продовжать свою роботу, а цифрова освіта у середніх школах та університетах триватиме.

Раніше Віктор Орбан повідомив, що Угорщина отримала 80 тисяч доз вакцини Pfizer та що її вже отримали 42 тисячі медичних працівників.

Що відомо

  • Міністерство охорони здоров’я України оновило перелік країн "червоної" та "зеленої" зон, враховуючи показники поширення коронавірусу.
  • 13 країн ЄС звернулися до Брюсселя із проханням допомогти Україні з вакциною проти COVID-19
  • Уряд Туреччини посилив карантин і заборонив іноземним туристам в новорічну ніч відвідувати центральні частини міст. У Стамбулі для туристів обмежили відвідування передусім вулиці Істікляль, площі Султанахмет, в Анкарі — площі Кизилай, в Ізмірі — площі Гюндогду.
  • Єгипет також посилив карантинні обмеження внаслідок другої хвилі пандемії COVID-19. Влада скасувала усі новорічні святкування в закритих приміщеннях, а з наступного тижня почнуть діяти штрафи за відсутність захисних масок.
  • У листопаді уряд Угорщини вирішив закрити школи, університети та ресторани, а також запровадив нічну комендантську годину.

На початок