2021 розпочався з погодного рекорду – черкаський метеоролог

2021 розпочався з погодного рекорду – черкаський метеоролог

2021 розпочався з погодного рекорду – черкаський метеоролог
. Фото: Суспільне Черкаси / Сніжана Калюжна

2020 рік видався посушливим та посів перше місце в рейтингу найтепліших за всю історію метеорологічних спостережень на Черкащині. Про це Суспільному розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Середня температура повітря за 2020-й рік склала 11º тепла, що на 3° вище кліматичної норми та на 0,4-0,6º перевищила попередній рекорд, що був зафіксований у 2019 році.

10 місяців минулого року видалися аномально-теплими, а січень, лютий, березень та жовтень мали найвищі плюсові відхилення середньої місячної температури повітря – на 5-7°. Лише середня температура квітня відповідала кліматичній нормі, а травневі показники були на 2° нижчими за середні багаторічні значення.

Читайте також: Тепло та туманно. Синоптик розповів, якою буде погода на Черкащині

Так, в останні два дні минулого року та 1 січня 2021 на Черкащині були встановлені рекорди як максимальної і мінімальної, так і середньодобової температур. Середня температура за добу на 10° перевищувала норму та становила 7-8° і за кліматом більше відповідала середині квітня. 30-31 грудня денні максимуми сягали 9-11º тепла, а нічні температури не становили 4-5º тепла.

На початок