Реєстрація на пробне ЗНО стартує з 5 січня: скільки учасників очікують на Харківщині

Реєстрація на пробне ЗНО стартує з 5 січня: скільки учасників очікують на Харківщині

Реєстрація на пробне ЗНО стартує з 5 січня: скільки учасників очікують на Харківщині
. УНІАН

Реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання, заплановане на 10 квітня, триватиме з 5 по 19 січня 2021 року включно. Через карантин учасники зможуть вибрати лише один предмет.

Про це Суспільному розповів директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

"Найголовніша відмінність 2021 року полягатиме в тому, що воно пройде в один день. Ми йдемо на це свідомо, виходячи з тої епідеміологічної ситуації, яка є сьогодні в Україні, з метою максимального зменшення скупчення і пересування дітей. Але воно жодним чином не вплине на якість підготовки абітурієнтів до зовнішнього оцінювання", — сказав Сидоренко.

Без урахування студентів училищ, коледжів, випускників минулих років, у 2021 році школи на Харківщині закінчать понад 12 тисяч учнів. За даними регіонального центру оцінювання якості освіти, на пробне тестування зазвичай реєструються 50-60% випускників. Скільки пунктів тестування створять та скільки залучать вчителів, стане відомо після завершення реєстрації.

Вартість пробного ЗНО в Україні підвищилася. За даними Міністерства освіти і науки України, вона відрізнятиметься в залежності від регіону та коливатиметься у межах 195-255 грн. У Харківській області вона буде найнижчою — 195 грн, сказав Сидоренко.

"В цей же день всі ті, хто був зареєстрований, отримають тестові завдання з усіх інших предметів. Тобто попрацювати, ознайомитися з орієнтовними завданнями, які будуть складені за методологією, за програмою можна буде з кожного предмету. А під час проходження одного з них людина ознайомиться з процедурою", — додав директор регіонального центру оцінювання якості освіти.

Охочі взяти участь у пробному ЗНО мають зареєструватися на сайті Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти — відповідна опція з'явиться 5 січня.

"Обов'язково учасник після заповнення всіх даних повинен буде роздрукувати заяву. Вона вже буде згенерована, тобто її писати не потрібно", — повідомила заступниця начальника організаційно-методичного відділу регіонального центру Валерія Ханікова.

Результати пробного оцінювання оприлюднить Український центр оцінювання якості освіти.

Що відомо

На початок