МЗС співпрацює з Туреччиною щодо розслідування смерті українки в Бодрумі

МЗС співпрацює з Туреччиною щодо розслідування смерті українки в Бодрумі

Ексклюзивно
МЗС співпрацює з Туреччиною щодо розслідування смерті українки в Бодрумі
. Sozcu

Українське Міністерство закордонних справ співпрацює із правоохоронними органами Туреччини щодо розслідування причин загибелі громадянки України, тіло якої виявили в будинку неподалік Бодрума.

Про це Суспільному повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

"Наше консульство в Анталії зараз перебуває у контакті з турецькими правоохоронними органами, які ведуть розслідування, а також із рідними загиблої громадянки", – розповів він.

Також Ніколенко зазначив, що дипломати працюють над поверненням тіла загиблої на батьківщину.

"Дійсно, така робота ведеться. Українське консульство взаємодіє з місцевою ритуальною службою, вживає заходів для підготовки репатріації тіла", – повідомив прессекретар.

При цьому він не прокоментував наявні версії загибелі дівчини.

"МЗС не уповноважене висловлювати та розголошувати таку інформацію. Зараз триває слідство, будь-які деталі не розголошуються", – наголосив Ніколенко.

Що відомо

  • Раніше повідомлялося, що в Туреччині в районі Ескічешме біля Бодрума було знайдене тіло 25-річної українки Христини Новицької. Вона не виходила на зв'язок з 30 грудня.
  • За даними турецького видання Egeyö, тіло дівчини знайшли у її власному будинку в Муглі. Водночас низка турецьких ЗМІ повідомила, що українка орендувала віллу.
  • Христина Новицька не виходила на зв'язок із матір'ю, яка проживає в Україні, з 30 грудня. Згодом мати попросила сусідів доньки перевірити, чи з нею все гаразд, вони викликали поліцію та слюсаря.
  • Коли правоохоронці потрапили у приміщення, то побачили дівчину, яка сиділа на стільці зі скутими за спиною руками в кайданках та з поліетиленовим пакетом на голові.
  • Тіло українки відправили в Інститут судової медицини на розтин, щоб встановити причину смерті. Поліція вивчає обставини трагедії.

На початок