Житель Пісочина просить перенести з селища пост поліції: що відповідають посадовці

Житель Пісочина просить перенести з селища пост поліції: що відповідають посадовці

Житель Пісочина просить перенести з селища пост поліції: що відповідають посадовці
. Суспільне Харків

Житель селища Пісочин під Харковом Артем Костецький просить перенести за територію селища поліцейський пост, який, на його переконання, заважає пішоходам та створює затори. Петиція Костецького за місяць набрала необхідні для розгляду 250 підписів. Відповіді, чи можна перенести пост за межі селища, місцева влада чекає від поліції.

Автор петиції вважає, що пост поліції створює незручності селищу з точки зору безпеки та екології.

"Пост поліції зараз розташований всередині селища і спричиняє транспортні проблеми. По-друге, він розташований навпроти зупинки громадського транспорту, і там не можуть тепер зупинятися маршрутні автобуси. Вони зупиняються у непристосованому місці, бо поліція забороняє зупинятися автобусам там, де вони повинні зупинятися. Навіть зірвали знак "Зупинка громадського транспорту", хоча ми його відновлювали і довго сперечалися з поліцією", — розповів Костецький "Українському радіо Харків".

"Там, де зараз зупиняється автобус, немає пішохідного переходу. І люди перебігають дорогу через смуги", — зазначає житель Пісочина.

Він пропонує перенести поліцейський пост в район аеродрому "Коротич".

На Харківщині просять перенести пост ДАІ та ваги для фур із селища — що відповідають чиновники
google.maps

Житель Пісочина розповідає, що водії вантажівок, які намагаються оминути пост, об'їжджають його прилеглими вулицями селища і розбивають дороги. Коли ж фури зупиняють на перевірку, утворюються затори та загазованість.

На Харківщині просять перенести пост ДАІ та ваги для фур із селища — що відповідають чиновники
В Пісочині працює ваговий комплекс. Вересень 2020. Суспільне Харків

30 листопада на сайті Пісочинської селищної ради з'явилася відповідь на петицію: селищна рада направила листи до Управління патрульної поліції та Служби автомобільних доріг у Харківській області із запитом про можливість перенесення поста.

"Служба автодоріг надала відповідь, що цей пост розташований за смугою відводу автодороги, тому вони не впливають на його розміщення. Поліція ще не відповіла", — розповів Суспільному керуючий справами — секретар виконавчого комітету Пісочинської селищної ради Андрій Уманцев.

За його словами, селищна рада не має повноважень для перенесення цього об'єкту. Він теж вважає пункт малоефективним, хоч і вбачає певні плюси його існування.

"Напевно, він малоефективний. З точки зору безпеки, його об'їхати дуже легко, якщо люди щось хочуть до Харкова провезти. Напевно, зараз він не виконує своєї функції. Є плюс, що там завжди є поліція, на випадок якихось надзвичайних ситуацій... До прикладу, у нас вимикають світло у селищі, і діти йдуть через пішохідний перехід. Ми телефонуємо на пост і кажемо: "Хлопці, будь ласка, допоможіть, щоб діти переходили дорогу". Вони ніколи не відмовляють", — сказав Уманцев.

Щоб перенести поліцейський пост, потрібні кошти на нову будівлю, каже голова Пісочинської селищної ради Олег Чернобай.

"Маємо ставити не особисті пріоритети, а взагалі безпеку Харківщини. По-друге, де знайти кошти на перенесення поста? Так, він заважає тим, хто живе на Полтавському шосе. Там, дійсно, коли зупиняються великі вантажі, виникають затори. До управління трансбезпеки зверталися. Якщо перенесуть — на київській трасі не буде ваг, фури будуть їхати — розбивати дорогу", — сказав Чорнобай.

Ваговий комплекс можна було б і перенести, згоден голова селищної ради.

"Ваговий комплекс, скоріш за все, так — його і перенести не так дорого, і коли одна фура, інша, там люди, пішохідний перехід, тут я згоден, тут треба думати, куди його переносити", — зазначив він.

Голова селищної ради планує зустріч з представниками Служби автодоріг, поліцією, ініціаторами перенесення поста і вагового комплексу.

В Управлінні патрульної поліції відповіді на запит Суспільного до ефіру не надали. В Управлінні Укртрансбезпеки прохання надати коментар проігнорували.

Що відомо

На початок