Чіплявся за маяк. В Австралії чоловік вижив у штормі завдяки сигналам

Чіплявся за маяк. В Австралії чоловік вижив у штормі завдяки сигналам

Чіплявся за маяк. В Австралії чоловік вижив у штормі завдяки сигналам
. AP

В Австралії екстрені служби врятували 64-річного чоловіка, який випав за борт яхти під час шторму, проплив два кілометри до океанського маяка і знаходився там до свого порятунку.

Як пише The Guardian, 13-метрова яхта чоловіка на ім'я Девід Сімпсон з собакою і телефоном була виявлена ​​рятувальниками на мілині о 16:00 29 грудня між австралійськими островами Брібі і Калаундра, після чого почали шукати її власника. Через три годи знайшли й самого Сімпсона, який чіплявся за океанський маяк після того, як впав з судна біля узбережжя Сонячне Сяйво штату Квінсленд.

Згодом Сіпсон розповів, що його викинуло з човна, коли обрушилася сильна хвиля.

"Хвиля вдарилася об борт, і я намагався закріпити човен, який трохи плив за течією, і мотузка, що втримує човен, обірвалася. Шлюпка вдарила мене по ребрах, і я впав приблизно на 2,5-3 метра від човна", — розповів він.

До пошуків приєдналися водні мотоцикли, вертоліт, водна поліція і берегова охорона. Офіційні особи повідомили, що в пошуках взяли участь до 30 осіб. Влада заявила, що вони знайшли Сіпсона 19:00, коли він чіплявся за маяк в океані, приблизно в 2,5 км від острова Брібі. Чоловік проплив близько 2 км, щоб дістатися до маяка, і піднявся сходами на платформу.

Старший констебль Марк Муддіман з водної поліції розповів, що, за винятком незначних травм, чоловік залишився неушкодженим, а порятунок був "дуже драматичним".

"Він був явно щасливий бачити нас і бути врятованим. Він не хотів ночувати на одному з цих маяків. Він дуже зрадів, але засмутився, що його човен досі стоїть на березі", — сказав констебль.

Крім того, влада розповіла, що Сімпсон використовував маяк, аби привернути увагу, прикривши його руками і намагаючись передати сигнал SOS кораблям, що проходили. Зокрема повідомлення підхопив контейнеровозКонтейнеровоз — спеціалізоване суховантажне судно, призначене для перевезення вантажів у контейнерах — стандартних резервуарах багаторазового використання. , що проходив повз. Рятувальники додали, що саме завдяки спостереженню з корабля вони й дізналися, де знаходиться чоловік.

Муддіман додав, що рятувальна операція була хорошим нагадуванням власникам човнів про необхідність дотримання заходів безпеки до і під час будь-якої поїздки. Зокрема необхідно носити рятувальний жилет, якщо вони подорожуєте самостійно.

Читайте також

Подружжя загубило обручки в корабельній аварії у Середземному морі, але рятувальники їх знайшли

Круїзний лайнер врятував десятки людей з човна, який тонув поблизу Флориди

Троє моряків застрягли на острові у Тихому океані. Вони написали SOS на пляжі і їх урятували

На початок