На двох ділянках у Харкові встановили камери для фіксації швидкості авто

На двох ділянках у Харкові встановили камери для фіксації швидкості авто

На двох ділянках у Харкові встановили камери для фіксації швидкості авто
. Суспільне Харків

На Велозаводському мосту у Харкові та на перетині Наукового проспекту і вулиці Культури встановили камери відеоспостереження, які фіксуватимуть перевищення швидкісного режиму на дорозі.

Місця для встановлення камер обирали з огляду на кількість аварій, які ставалися у цих місцях, розповів 30 грудня директор КП "Міськелектротранссервіс" Владислав Васенко.

"На сьогодні ми встановили два прилади, які впродовж двох тижнів підуть у штатний режим. Зараз відбуватиметься процедура, пов'язана з метрологією. І я думаю, що до середини наступного року у Харкові з'явиться ще близько дев'яти приладів", — сказав Васенко.

Камера фіксуватиме номер, колір, тип транспортного засобу і швидкість його пересування. Прилад коректно працює у радіусі від 30 до 100 метрів.

"Основна функція — контроль швидкісного режиму. Ці прилади в автоматичному режимі знімають фото та відео порушників і відправляють безпосередньо на сайт Міністерства внутрішніх справ для проведення подальшої процедури стягнення штрафу та встановлення особистості", — сказав Васенко.

За його словами, надалі планується, що камери фіксуватимуть інші порушення — зокрема, проїзд на червоне світло та перетин стоп-лінії. Для цього ініціативу мають затвердити на законодавчому рівні, сказав директор підприємства.

Камери закупили коштом міського бюджету. Скільки вони коштували, директор підприємства не відповів.

На початок