Увічнення Кернеса: Терехов розповів, що винесуть на розгляд депутатів

Увічнення Кернеса: Терехов розповів, що винесуть на розгляд депутатів

Увічнення Кернеса: Терехов розповів, що винесуть на розгляд депутатів
. Суспільне Харків

Конкретних рішень про увічнення Геннадія Кернеса на позачерговій сесії Харківської міськради 30 грудня не буде. На розгляд депутатів винесуть питання увічнення, за яким розроблятимуть і обговорюватимуть подальші пропозиції.

Про це Суспільному 28 грудня сказав секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

За його словами, до міськради надходить дуже багато пропозицій щодо увічнення пам'яті Кернеса.

"Ми поставимося до усіх питань дуже зважено та конструктивно. Ми поставимося та напрацюємо правильне рішення. У нас є час. Ми не будемо зараз одразу, миттєво приймати якісь різкі рішення. Тому що є пропозиція зробити пам'ятник, є пропозиція перейменувати станцію метро, є пропозиція назвати проспект, але конкретики сьогодні немає", — сказав Терехов.

Увічнення Кернеса: Терехов розповів, що винесуть на розгляд депутатів
Суспільне Харків

"Ми пропонуємо проєкт зваженого рішення про те, щоб провести заходи з увічнення пам'яті Геннадія Адольфовича Кернеса. Які заходи, ми розробимо. Винесемо на загальний огляд і загальне обговорення, щоб люди зрозуміли, що ми будемо робити", — додав він.

Прийняте на сесії рішення, за словами Терехова, буде "концептуальним": "І далі розробимо і обговоримо з людьми, що б хотілося б людям, щоб була увічнена пам'ять Геннадія Адольфовича".

На уточнення, чи буде обговорення в електронній формі, Терехов відповів: "Це буде і петиція, і проєкти рішень, які ми гласно обговоримо. Це буде, можливо, й громадські слухання, де люди будуть висловлюватися, як вони бачать, як би вони хотіли".

Читайте також: Кернесу можуть надати звання почесного харків'янина посмертно

Що відомо

  • Геннадій Кернес помер 16 грудня від ускладнень коронавірусу. Його поховали на цвинтарі №2, церемонія прощання відбулася 23 грудня в Оперному театрі.
  • Після смерті Кернеса секретар міськради Ігор Терехов заявив, що пропонуватиме перейменувати вулицю або проспект на честь Геннадія Кернеса, пам'ять мера також можуть увічнити у назві станції метро, обговорюється питання створення пам’ятника Кернесу.
  • Питання про увічнення Кернеса — перше у порядку денному позачергової сесії Харківської міськради, призначеної на 30 грудня. Проєкту документу у вільному доступі немає. Його також немає і у депутатів міськради.
На початок