Наступного року Запоріжжя отримає 12 трамваїв

Наступного року Запоріжжя отримає 12 трамваїв

Наступного року Запоріжжя отримає 12 трамваїв
. zp.gov.ua

Наступного року в рамках програми "Запорізький трамвай" місто отримає ще 12 трамваїв. Про це повідомив міський голова Володимир Буряк під час сесії міської ради 28 грудня.

На третьому пленарному засідання другої позачергової сесії міський голова Володимир Буряк відзвітував перед запоріжцями. Зокрема, розповів про те, що у новому році міська влада продовжить реалізацію програми "Запорізький трамвай", в рамках якої за кілька років зібрано 14 запорізьких трамваїв та придбано 13 європейських вагонів.

"Вже укладено угоду і наступного року ми придбаємо ще 12 європейських трамваїв. Також плануємо зібрати ще 3 запорізьких трамваї. На даний момент оновлено практично 70% трамвайних вагонів. За підсумками наступного року зможемо фактично повністю завершити оновлення рухомого складу трамваїв," - зазначив Володимир Буряк.

Він нагадав, що під час минулого засідання сесії міської ради депутати проголосували за проект-рішення про місцеві гарантії та запозичення коштів під малий відсоток для реалізації програм з розвитку громадського транспорту. На ці кошти планується закупити також тролейбуси та електробуси. "Ми хотіли б, щоб Запоріжжя стало першим містом України, по якому будуть їздити електробуси,"- зазначив міський голова.

Читайте також: У Запоріжжі зібрали перший трамвай місцевого виробництва
На початок