Харківський метрополітен погасив заборгованість перед працівниками

Харківський метрополітен погасив заборгованість перед працівниками

Харківський метрополітен погасив заборгованість перед працівниками
. facebook.com/metro.kh

Комунальне підприємство "Харківський метрополітен" повністю погасило заборгованість із виплати заробітної плати, яка утворилася під час зупинки метро через карантин навесні.

Про погашення боргу 28 грудня повідомили в обласному Управлінні Держпраці.

Фахівці управління перевіряли підприємство у жовтні. Тоді борг сягав майже 46 млн грн — зарплати за березень, квітень і червень 2020 року.

"Станом на 21.12.2020 року на комунальному підприємстві "Харківський метрополітен" заборгованість із виплати заробітної плати працівникам виплачена в повному обсязі", — інформує Управління.

Що відомо

  • 17 березня Харківський метрополітен призупинив роботу через карантин. Підземка відновила роботу за два місяці — 25 травня.
  • Про затримку виплати зарплати в метро стало відомо у квітні.
  • 10 липня машиністи метро у Харкові зібрались на платформі станції "Московський проспект" (зараз "Турбоатом") — вимагали погасити борги. Того ж дня вони зустрілись з керівництвом. "Прибутків 2 місяці не було. Як отримуємо дохід — так і платимо зарплату", — сказав заступник директора метро Владислав Теренко.
  • У вересні керівництво метро у відповідь на запит Суспільного повідомило, що борги планують погасити "до кінця поточного року". Загальний борг перед працівниками Харківського метрополітену складав понад 50 млн гривень.
  • 2 грудня Харківська міська рада направила понад 100 мільйонів гривень на зарплати працівникам комунальних підприємств "Харківський метрополітен" та "Харківські теплові мережі", де у 2020 році утворилися борги. Повідомляли, що станом на 1 грудня борг із зарплати у метрополітені становив 60 млн грн. Тоді міськрада збільшила видатки на забезпечення виплати заробітної плати у метрополітені на 80,4 млн гривень.
  • 15 грудня заступник Харківського міського голови Євгеній Водовозов повідомляв, що непогашеними залишалися близько 17 млн грн, виплатити їх пообіцяли до кінця 2020 року.
На початок