Щеплення від коронавірусу: Черкащина готова до вакцинації

Щеплення від коронавірусу: Черкащина готова до вакцинації

Щеплення від коронавірусу: Черкащина готова до вакцинації
. Суспільне: Черкаси

Вакцинація від коронавірусу розпочнеться тоді, коли буде поставлена вакцина до України, про це під час брифінгу розповіла заступниця голови обласної державної адміністрації Лариса Кошова.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я вакцинація від COVID-19 має розпочатися у лютому 2021 року. Однак, терміни можуть зсуватися.

За словами Лариси Кошової, на основі рекомендацій українських експертів визначено дев’ять пріоритетних груп для вакцинації проти ковіду:

"Це медичні працівники, військовослужбовці, працівники соціальної сфери, особи, які проживають у закладах із надання довготривалого догляду та підтримки, люди поважного віку – 60 і старше, працівники критично важливих структур державної безпеки, працівники сфери освіти, особи віком від 18 до 59-ти років із супутніми захворюваннями, особи, які перебувають у місцях обмеження волі".

Вакцинація проти ковіду буде виключно добровільною. Така масова вакцинація в Україні проводитиметься вперше. За підрахунками Міністерства охорони здоров’я планується щепити 50 відсотків жителів України. Це буде проходити в певних етапах.

  • Перший етап – люди з критичним інфікуванням та розвитку ковід – медичні працівники, які саме лікують хворих на коронавірус, військовослужбовці, які беруть участь в ООС. Це 355 тисяч осіб.
  • Другий етап – вакцинування людей із надзвичайно високим ризиком інфікування повідом. Це 2,3 мільйона людей.
  • Третій етап – вакцинування людей з високим ризиком інфікування. Ті, які виконують функцію з підтримки безпеки та життєдіяльності держави. Планове охоплення 7,2 мільйона людей.
  • Четвертий етап – вакцинація людей з підвищеним ризиком інфікування та розвитку ковіду. Теж ті, хто виконує функцію безпеки і життєдіяльності держави. Охоплення 11 млн осіб.
  • П’ятий етап – люди віком від 18 до 59 років – це 19 мільйонів людей.

Імунізація буде проводитися на базі кабінетів і пунктів щеплення. В Черкаській області таких кабінетів і пунктів діє 625.

Крім цього для більш ширшого охоплення імунізації будуть створені мобільні бригади. Вакцина має зберігатися при температурі мінус 70. Для цього будуть використовуватися такі підприємства як „Укрвакцина“ та інші підприємства, повідомила Лариса Кошова.

На початок