Суд виніс вирок обвинуваченому у захопленні заручників в "Укрпошті" у Харкові

Суд виніс вирок обвинуваченому у захопленні заручників в "Укрпошті" у Харкові

Суд виніс вирок обвинуваченому у захопленні заручників в "Укрпошті" у Харкові
. Суспільне Харків

Володимира Безуха, обвинуваченого у захопленні заручників у відділенні "Укрпошти" в Харкові 30 грудня 2017 року, засудили до 10 років ув'язнення.

Вирок зачитала суддя Київського райсуду Харкова Наталія Бородіна, повідомляє кореспондент Суспільного з судової зали.

Захист подаватиме апеляцію на зміну кваліфікації злочину, сказала адвокатка Безуха Олена Найдьонова.

"З вироком не згодні, будемо подавати апеляційну скаргу. Не згодні з кваліфікацією, оскільки з боку сторони захисту не вбачається кваліфікація за статтею 147 "Захоплення заручників". Мій підзахисний і я вважаємо, що не було конкретної якоїсь вимоги щодо звільнення заручників. Це повинно бути або прізвище або якась дія. Така дія не була висловлена підзахисним. Тому тут кваліфікація за статтею 146 ККУ "Незаконне позбавлення волі", — сказала Найдьонова.

"Я згоден з тим, що я захопив приміщення, але жодних вимог не висував. Це 146 стаття частина 2 і згоден, що 310 частина 1, вирощування трави. Зберігання трави у мене не було. Поліцейські дають покази, що у сухому вигляді у мене її не було, вона просто росла і все", — сказав Безух.

Прокуратура вимагала 13 років ув'язнення. Чи готуватимуть апеляцію на вирок, вирішать після ознайомлення з його текстом.

Що відомо

  • 40-річного Володимира Безуха затримали після захоплення заручників, в тому числі двох неповнолітніх, у відділенні "Укрпошти" в районі станції метро "Київська" 30 грудня 2017 року. Чоловік обіцяв підірвати відділення, тримаючи в руках саморобний пристрій, який насправді не становив загрози. Заручники спробували затримати Безуха самостійно, після чого силовики взяли відділення штурмом і звільнили людей.
  • Вдома у Безуха знайшли наркотичні речовини. За даними слідства, він вирощував і зберігав канабіс.
  • Затриманому інкримінували ч. 2 ст. 147, ч. 1 ст. 310, ч. 2 ст. 309 КК України (захоплення та тримання осіб, як заручників, вирощування конопель та незаконне виготовлення і зберігання наркотичних засобів).
  • У грудні 2019 суд дозволив обвинуваченому у захопленні заручників у Харкові вийти під заставу у 192 тисячі гривень. Проте адвокатка Олена Найдьонова тоді висловила сумнів, що її підзахисний зможе внести таку суму.
  • У відділенні "Укрпошти" у липні 2020 року встановили сигналізацію.
На початок