Коронавірус мутує: ВООЗ закликає Європу посилити контроль

Коронавірус мутує: ВООЗ закликає Європу посилити контроль

Коронавірус мутує: ВООЗ закликає Європу посилити контроль
.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) закликала європейські країни посилити заходи у боротьбі з коронавірусом через появу його нового штаму у Великій Британії.

Про це заявила речниця європейського представництва ВООЗ, передає агенція AFP.

За даними організації, за межами Британії вже зафіксовано 11 випадків інфікування мутованим вірусом – дев'ять у Данії, та по одному в Нідерландах та Австралії.

"У всій Європі, де передача (мутованого вірусу – ред.) є інтенсивною та широко розповсюдженою, країнам необхідно подвоїти свої підходи до контролю та запобігання", – наголосила речниця ВООЗ.

Що відомо

  • Прем'єрміністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про посилення з 20 грудня карантинних обмежень у Лондоні та на південному сході Англії через сплеск захворювань на COVID-19 та появу нового штаму вірусу. Джонсон заявив, що новий варіант коронавірусу може бути на 70 відсотків більш заразним, ніж старий.
  • Внаслідок мутації коронавірусу кілька країн Європи ввели заборону на пасажирські авіаперевезення з Британії.
  • Початок сезону зимових свят у більшості країн ЄС відбувається в умовах значного зростання кількості хворих на COVID-19. У зв'язку з цим національні уряди попереджають, що святкування Різдва та Нового року пройдуть в умовах карантинних обмежень.
На початок