Суд продовжив запобіжний захід фігурантам у справі про вбивство Кирила Тлявова

Суд продовжив запобіжний захід фігурантам у справі про вбивство Кирила Тлявова

Суд продовжив запобіжний захід фігурантам у справі про вбивство Кирила Тлявова
. Нікіта Галка / Суспільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області залишив під вартою ще на два місяці головного підозрюваного у вбивстві п'ятирічного Кирила Тлявова експоліцейського Івана Приходька. Через коронавірус підозрюваний перебував в окремій залі та тримав зв'язок із судом через відеозв'язок.

Як повідомляє з суду кореспондент Суспільного Нікіта Галка, інших підозрюваних - експолійцейського Володимира Петровця та його друга Дмитра Кривошея залишили під заставою.

Щодо Петровця суд повністю задовольнив клопотання прокурора про продовження на два місяці тримання під вартою.

Суд продовжив запобіжний захід фігурантам у справі про вбивство Кирила Тлявова
Нікіта Галка / Суспільне

"Тримання під вартою на 2 місяці до 16 лютого без застави. Ви почули обвинувачуваний Приходько?" - запитав суддя Рева після оголошення рішення.

Читайте також: "Хтось знає, що відбувається?". Репортаж із судового засідання у справі про вбивство Кирила Тлявова

Приходьку інкримінують "убивство з необережності". До цього йому вже двічі намагалися обрати запобіжний захід. 16 грудня у Приходька, що нині під вартою, спливав запобіжний захід. Відтак прокурори 4-го грудня просили суд його продовжити.

На початку засідання підозрюваний Приходько заявив судді відвід та попросив негайно відпустити його з-під варти. Як пояснив його адвокат Віктор Чевгуз, Приходька мали відпустити, адже попередній термін сплив 14 грудня.

Раніше у Приходька діагностували COVID-19, через що він не з'явився на засідання 11 грудня і його відклали. 14 грудня на розгляд Приходька привезли силоміць. Перед цим він відмовився від медогляду, а потім забарикадувався в палаті. Правоохоронцям довелося вирізати двері та везти Приходька до суду. Пізніше він та представник неповнолітнього обвинувачуваного заявили, що їм погано і до суду викликали швидку і засідання знову перенесли.

16 грудня перед початком засідання Приходьку знову стало зле. Однак лікарі швидкої після обстеження повідомили, що стан підозрюваного нормальний і він не потребує шпиталізації. Тоді Приходька перевели до окремої судової зали. А зв'язок із суддею та захисником встановили через відеозв'язок.

Що відомо

  • 31 травня 2019 року четверо осіб, серед яких двоє поліцейських, відпочивали та вживали алкоголь на подвір’ї приватного сектору у Переяславі-Хмельницькому на Київщині. Під час відпочинку чоловіки домовилися постріляти по металевих банках із вогнепальної зброї. Пізніше виявилося, що куля влучила у хлопчика, що був у сусідньому дворі. 3 червня п’ятирічний Кирило Тлявов помер у лікарні.
  • 23 грудня обвинувальний акт щодо вбивства 5-річного Кирила Тлявова направили до суду. Справу розслідують за статтями "хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї" і "вбивство через необережність".
На початок