У Сінгапурі безпечний "круїз в нікуди" припинили на третій день через хворого на COVID-19

У Сінгапурі безпечний "круїз в нікуди" припинили на третій день через хворого на COVID-19

У Сінгапурі безпечний "круїз в нікуди" припинили на третій день через хворого на COVID-19
. Ілюстративне фото, Unsplash

У Сінгапурі в одного з пасажирів "круїзу в нікуди" підтвердили позитивний тест на коронавірус. Через це майже дві тисячі людей на борту лайнера змушені були ізолюватись у каютах.

Як повідомляє The Guardian, "круїз в нікуди" – це програма безпечних подорожей круїзним лайнером виключно для жителів Сінгапура, які влада країни запровадила нещодавно для підтримки галузі. Лайнер відправляється у відкрите море, а потім повертається у той самий порт, тим самим оминувши інші гавані.

Так, один з круїзів Quantum of the Seas, який виїхав з гавані на початку грудня, довелось перервати й повернути у порт передчасно через виявлення коронавірусу в одного з пасажирів.

Як повідомляє Straitstimes, корабель мав виконати чотириденну подорож морем, утім одному з гостей стало погано. Після того, як йому зробили ПЛР-тест, лайнер повернувся у порт, а пасажира доправили у лікарню.

Пасажирам повідомили, що їм дозволять зійти з лайнера, коли експерти відстежать усі контакти хворого. Також усі, хто відпочивав на борту, повинні будуть здати обов'язковий експрес-тест. Організатори обіцяють, що пасажиру з позитивним результатом повернуть повну вартість круїзу, а всім іншим повернуть вартість одного дня круїзу.

"Нам сказали залишатися в наших кімнатах до тих пір, поки ми не отримаємо подальші інструкції. Гарячі сніданки і вода були доставлені в усі кімнати", - розповів 43-річний Рональд Тем, який був на кораблі зі своєю дружиною і трьома дітьми у віці від двох до восьми років

У рекомендаціях з охорони здоров'я, випущених для круїзних лайнерів, Міністерство охорони здоров'я повідомило, що контактні особи інфікованого пасажира будуть поміщені на карантин або під спостереження медиків. Решта людей на судні будуть зобов'язані стежити за своїм здоров'ям протягом 14 днів з моменту висадки і здати мазок в кінці періоду спостереження.

Що відомо

  • Тайванська авіакомпанія StarLux Airlines запустила рейси, які сідають у місце вильоту після тригодинної прогулянки. Такі авіакруїзи запроваджуються для охочих політати попри карантин.
На початок