У Харківській міськраді об'єднали два департаменти

У Харківській міськраді об'єднали два департаменти

Доповнено
У Харківській міськраді об'єднали два департаменти
. Суспільне Харків

9 грудня у міськраді проголосували за утворення Департаменту житлово-комунального господарства та Департаменту з питань забезпечення життєдіяльності міста з п’ятьма управліннями.

У Харківській міськраді вирішили об'єднати два департаменти — житловий та комунального господарства — та утворити Департаменту житлово-комунального господарства.

Його створення ініціював секретар міськради Ігор Терехов.

"Це була моя пропозиція. Нам сьогодні необхідно придати новий імпульс розвитку житлово-комунального господарства. Саме цим зумовлено об’єднання цих двох департаментів. Ми не говоримо про персоналії. Ми говоримо про функції, за чітке виконання всіх обов’язків, за те, щоб у Харкові весь час була гаряча вода, тепло, працювали комунальні служби міста", — сказав Терехов.

У департаменті створили управління комунального, житлового господарств та управління комунального господарства.

Читайте також: Харківська міськрада затвердила заступників міського голови

Депутат з "Блоку Світличної" Ігор Черняк виступав проти створення нового департаменту, назвавши це "проявом корупції":

"Ми створюємо такого корупційного монстра, якого ще у місті не було. Ми зараз в межах одного житлово-комунального господарства під паном Сиротою зводимо абсолютно всі "жирні" підприємства міста майже, які є. "Жилкомсервіс", "Харківгорліфт", "Благоустрій", вивіз побутових відходів, "Харківспецбуд", Центр поводження з тваринами, зоопарк, "Міськсвітло", "Ритуал"[...]. Все, що є в місті, все, за що ми голосуємо у бюджеті, ми зводимо в один департамент і підпорядковуємо одній людині", — сказав Черняк.

Крім того, депутати створили Департамент з питань забезпечення життєдіяльності міста. У департаменті утворили два управління — з інженерної інфраструктури та екології.

У Харківській міськраді створили нові департаменти
TriolanLive

За рішення проголосували 65 депутатів. Документ набере чинності з 1 січня, йдеться у рішенні.

Після сесії Терехов прокоментував створення нових департаментів журналістам. Сказав, що обговорював його з мером Геннадієм Кернесом.

"І ми обговорювали подальші кроки, як нам реформувати житлово-комунальне господарство. Тому була проведена оптимізація. Ця структура була обговорена і я вам хочу сказати, що на цьому наполягав я. Тому що я розумію, що треба прибирати корупційну складову. Тому що я розумію, що так буде оптимально для міста Харкова", — повідомив Терехов на брифінгу після завершення сесії міськради.

Про яку "корупційну складову" йдеться, Терехов не уточнив.

На початок