У Харківській міськраді попри блокування трибуни обрали головуючого першої сесії

У Харківській міськраді попри блокування трибуни обрали головуючого першої сесії

У Харківській міськраді попри блокування трибуни обрали головуючого першої сесії
. Суспільне Харків

Під час першої сесії новообраної Харківської міської представники "Опозиційної платформи — За життя" блокували трибуну. З другої спроби депутати проголосували за обрання головуючим на першій сесії Олександра Новака.

Тепер Новак головує на першій сесії, повідомляє кореспондент Суспільного.

Обрати головуючого на першій сесії запропонувала голова міської ТВК Ольга Мозгова. Вона повідомила, що Кернес з поважної причини відсутній на сесії, а також послалася на регламент міськради, затверджений на сесії у старому складі, який діє на першій сесії у новообраному складі.

"Відповідно до ч. 15 ст. 46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", порядок проведення першої сесії місцевої ради визначається регламентом. До прийняття регламенту чергового скликання застосовується регламент ради, що діяв у попередньому скликанні. Повідомляю, що станом на час проведення даної сесії нового регламенту Харківської міської ради ще не приймалося. А тому рада керується попереднім регламентом", — сказала Мозгова.

"Відповідно до частини 2, статті 11 Регламенту Харківської міської ради на пленарному засіданні міської ради першої сесії головує новообраний міський голова. Однак наразі Харківський міський голова Кернес Геннадій Адольфович не бере участі у пленарному засіданні першої сесії у зв’язку з перебуванням на лікуванні у клініці "Шаріте", що є поважною причиною і підтверджується надісланою ним на електронну пошту міської ради, засвідченою електронним цифровим підписом, копією довідки 8 грудня 2020 року №23708/0/320", — додала вона.

До трибуни підійшов депутат від ОПЗЖ Анатолій Родзинський, який виступав проти. Він разом із соратниками деякий час блокував трибуну, заявляючи, що голова ТВК діє незаконно. До трибуни також підійшли представники Блоку Кернеса. Депутат Ігор Терехов закликав голосувати.

Коли голосували перший раз, голосів за головуючого першої сесії Олександра Новака не вистачило. Голова ТВК заявила, що не всі встигли зареєструватися. Після нової реєстрації відбулося повторне голосування. Рішення прийняли. "За" проголосували 48 депутатів.

Читайте також

На початок