Пожежа в одеському коледжі: суд переніс засідання на наступний рік

Пожежа в одеському коледжі: суд переніс засідання на наступний рік

Пожежа в одеському коледжі: суд переніс засідання на наступний рік
. Фото: Odessa Online

Судове засідання у справі пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, що на вулиці Троїцька, відклали. Таке рішення увалив суддя Приморського районного суду Віктор Попревич, повідомила кореспондентка Суспільного.

Адвокат обвинувачених Ярослав Мартинюк просив суддю перенести засідання на наступний рік.

"Пропоную призначити наступне судове засідання після 15 січня, оскільки я та адвокат Баліменко будемо перебувати у щорічній відпустці, докази можемо надати" — пояснив Мартинюк. Після цього суд ухвалив відкласти засідання на 12:00 20 січня 2021 року.

Зазначимо, на судове засідання, не з’явилася одна з чотирьох обвинувачених – директорка згорілого коледжу Любов Кочерга. Вона надала суду довідку про те, що в її доньки підтвердилось захворювання на COVID-19.

Читайте також: Річниця трагедії в одеському коледжі. Що відомо через рік після пожежі

Батько загиблого у пожежі студента Ігор Трофімчук назвав неявку Кочерги на судове засідання "цілеспрямованою дією". За його словами, в залі суду були присутні всі потерпілі й вони хотіли почути всі сторони.

"Наступного тижня ми будемо клопотати й вимагати перед обласною прокуратурою, перекривати дороги для того, аби всім учасникам процесу був змінений запобіжний захід на утримання під вартою," — розповів Трофімчук.

Нагадаємо, 4 грудня в будівлі коледжу на Троїцькій, 25 сталася пожежа. Загоряння почалося на третьому поверсі в кабінеті завідувачки учбового закладу. Загалом вигоріло 4 тисячі квадратних метрів. Внаслідок пожежі загинули 16 людей. За попередніми висновками правоохоронців, причина пожежі – несправність електропроводки.

Наприкінці травня Київський райсуд Одеси арештував колишнього заступника директора з адміністративно-господарської роботи коледжу економіки.

До дня річниці трагедії в одеському коледжі Суспільне зібрало все, що відомо про пожежу в одному тексті.

Суспільне Одеси готове надати всім учасникам події право висловити свою позицію. Для цього рекомендуємо зв'язатися з редакцією в будь-який зручний спосіб.

Читайте також

На початок