Прокуратура стверджує, що знайшла вбивць Аміни Окуєвої

Прокуратура стверджує, що знайшла вбивць Аміни Окуєвої

Прокуратура стверджує, що знайшла вбивць Аміни Окуєвої
. Shutterstock

Прокуратура Київської області стверджує, що викрила вбивць пресофіцерки добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва Аміни Окуєвої. Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

За їхніми даними, прокуратурою та поліцією затримано учасників злочинної організації, які займались замовними вбивствами.

"На рахунку злочинців є ще два замовні вбивства, що вчинені у вересні 2016 року та у січні 2019 року, які також розкрито. На даний час слідчі дії тривають, здійснюються заходи щодо затримання всіх учасників злочинної організації та встановлення замовників", – йдеться у повідомленні.

Водночас прокуратура не називає імен підозрюваних у вбивстві. На даний час слідчі дії тривають, продовжується "затримання всіх учасників злочинної організації та встановлення замовників".

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков опублікував відео затримання підозрюваного у вбивстві Окуєвої.

За словами Авакова, 12 січня Нацполіція затримала групу кілерів, яких підозрюють у низці вбивств, зокрема у вбивстві Аміни Окуєвої. Він уточнив, що ДНК затриманого співпадає з ДНК, яке залишили на місці злочину.

Голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що до складу групи злочинців загалом входило сім осіб, частину із них за підозрою в двох вбивствах затримали у вересні 2019 року.

"А сьогодні оперативники затримали організатора вбивства Аміни Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Адама. Затриманий чоловік теж є членом вказаної злочинної групи", – повідомив Клименко.

Як відомо:

  • 30 жовтня 2017 року біля селища Глеваха Київської області невідомі відкрили вогонь по учасниках Революції гідності та війни на сході України у складі батальйону "Київ-2". Від прицільних пострілів з автоматичної зброї пресофіцерка добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва Аміна Окуєва загинула, її чоловік Адам Осмаєв отримав поранення.
  • Аміна Окуєва народилася в 1983 році, прийняла іслам на початку 2000-х років, у першому заміжжі, і тоді її звали Наталя Никифорова. Після того, як вона вийшла заміж вдруге, змінила прізвище на Аміну Окуєву. Після цього недовго жила в Росії, потім повернулася в Україну і здобула медичну освіту в Одеському університеті імені Мечникова, після закінчення якого працювала лікарем-інтерном в одній з міських лікарень.

На початок