Євромайдан SOS оголосив лауреатів "Волонтерської премії 2020"

Євромайдан SOS оголосив лауреатів "Волонтерської премії 2020"

Євромайдан SOS оголосив лауреатів "Волонтерської премії 2020"
. Фото: Анна Хорошун, Суспільне

Журі конкурсу "Волонтерська премія 2020" від громадської організації "Євромайдан SOS" обрало п'ятьох лауреатів нагороди.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного Анна Хорошун.

Як розповіла координаторка волонтерської премії Дар’я Бичкова, цьогоріч організатори отримали понад 170 заяв – найбільше за всю історію існування конкурсу. Серед них незалежне журі обирало переможців, відштовхуючись від таких критеріїв, як щоденна волонтерська робота або визначний вчинок, відсутність посад та керівних позицій у будь-якій із політичних сил та не оплачуваність діяльності.

Церемонія нагородження відбувалась в онлайн-форматі. У приміщення, де вона відбувалась впустили лише лауреатів та журналістів. Цьогорічними переможцями стали:

  • Катерина Новжевнікова – співзасновниця та директорка благодійного фонду "Корпорація монстрів", який надає медичну, соціальну та гуманітарну допомогу дітям, переселенцям і людям похилого віку.
  • Юрій Вдовцов – засновник волонтерської групи "AngelS", яка підтримує дітей-сиріт та дитячі будинки. З 2019 року Юрій займається освітою молоді в області волонтерства.
  • Юлія Александрова – волонтерка, разом з Асоціацією батьків передчасно народжених дітей "Ранні пташки" забезпечує підтримку родин, які виховують передчасно народжених дітей або втратили таку дитину.
  • Сергій Брушницький – працює із людьми з вадами опорно-рухового апарату, долучаючи їх до занять спортом та навчає дітей бойового мистецтва тхеквондо.
  • Ірина Ващук-Дісіпіо – засновниця благодійного фонду "Revived Soldiers Ukraine", метою якого є надання медичної допомоги та реабілітаційних послуг у США та в Україні для українських військовослужбовців, що отримати поранення у зоні бойових дій на Донбасі.

Що відомо

  • Волонтери зі Штабу національного спротиву зі Збаража передали військовим приціл і квадрокоптер загальною вартістю майже 200 тисяч гривень.
  • Запорізькі волонтери зібрали кошти на новий будинок погорільцям із Дніпропетровщини.
  • У Тернополі волонтери "Червоного Хреста" вчили дітей надавати першу медичну допомогу.
На початок