У Дніпрі шкільна сварка закінчилася накладанням п'яти швів на голову

У Дніпрі шкільна сварка закінчилася накладанням п'яти швів на голову

У Дніпрі шкільна сварка закінчилася накладанням п'яти швів на голову
. Суспільне

Більше тижня тому мамі 14-річної Христини, Тетяні Журинській, зателефонували зі школи, аби отримати дозвіл на те, щоб дівчинці наклали шви у лікарні. Як згодом написала жінка на своїй сторінці у Фейсбук, доньку вдарив по голові керамічною чашкою її ж однокласник. При цьому директорка закладу попросила не звертатися в поліцію.

Тетяна розповідає: з чоловіком вчителювали разом у цій же школі з вересня цього року. 19 листопада зателефонувала колега і повідомила, що Христині потрібна медична допомога у лікарні, але хвилюватися не варто.

“Сказали, що у доньки взагалі подряпина. Я приїхала і побачила усю голову залиту кров'ю, ридаючу дитину”, - розповідає мама побитої школярки.

За словами дівчинки, з 13-річним однокласником Матвієм вони раніше не сварилися. Того ж дня йому не сподобалось, що Христина розмовляє з подругою в класі. Попросив їх вийти. Та коли подруги відмовились, у Христину спочатку полетів стілець, а потім ще й чашка. У лікарні їй наклали 5 швів.

Керівництво школи намагалося залагодити конфлікт власними силами, просило батьків Христини не звертатися в поліцію.

“Так званий круглий стіл, на якому були присутні мама хлопчика, вона ж завуч старшої школи, шкільний психолог і директор. Головні тези, які нам озвучили – донька сама винна. Те, що хлопчик неагресивний і він залишається навчатися”, - каже Тетяна Журинська.

Втім, заяву батьки все ж написали і у школі більше не працюють.

Батьків не звільняли, вони можуть працювати там і надалі, говорить співорганізаторка приватної школи Ольга Вишнянська. Каже, конфлікт вийшов з-під контролю, адже це діти. За рік роботи закладу, говорить директорка, таке вперше. У школі навчаються ще близько 80 дітей, з ними провели роз'яснювальну бесіду.

“Ми співчуваємо почуттям матері, ми хвилюємося дуже за почуття хлопчика та його мами. Вони бояться. Наша задача – зробити так, щоб діти вийшли психологічно здоровими із цієї ситуації”, - зазначає Ольга Вишнянська.

Зв'язатися із матір'ю хлопчика поки не вдалося. Працівники ювенальної превенції продовжують з'ясовувати усі обставини справи. Тим часом в поліції за невиконання батьківських обов'язків на маму хлопчика склали адмінпрокол.

Читайте також

На Дніпропетровщині школярки побили ровесницю, їм загрожує до 5 років позбавлення волі

На початок