Коли лікарні залізниці стануть опорними для пацієнтів з COVID: інформація Харківської ОДА

Коли лікарні залізниці стануть опорними для пацієнтів з COVID: інформація Харківської ОДА

Коли лікарні залізниці стануть опорними для пацієнтів з COVID: інформація Харківської ОДА
. Суспільне Харків

Національна служба здоров'я України має підписати договори з двома залізничними лікарнями у Харкові 25 листопада, після чого вони зможуть розпочати прийом хворих на COVID.

Про це 25 листопада повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Тарас Пастух. За його словами, медзаклади відкриються 26-27 листопада.

"Сьогодні одна з залізничних лікарень повинна отримати концентратори, що дасть їм можливість, фактично, вже з завтрашнього, післязавтрашнього дня почати прийом пацієнтів. Ми розраховуємо, що на першу хвилю ми зможемо там госпіталізувати до 140-150 пацієнтів, які будуть в повній мірі забезпечені медичним персоналом, киснем, а також необхідними медикаментами", — сказав Пастух.

За його словами, наразі у медзакладі є 10-15 кисневих точок, інших пацієнтів підтримуватимуть за допомогою кисневих концентраторів. Проведення централізованого кисню мають забезпечити з держбюджету.

"На сьогоднішній день лікарні не отримували від "Укразалізниці" фінансування. І я розраховую на те, що як тільки лікарні підпишуть договір с НСЗУ, відповідно, одразу відбудеться авансування, і з цих коштів вони зможуть продовжити роботу. А ті кошти, які надійдуть від Укрзалізниці, тиждень, десять днів, вони зможуть використати їх для інших цілей", — додав заступник голови ХОДА.

Що відомо

  • Про те, що залізничні лікарні на Харківщині прийматимуть пацієнтів з COVID, в Харківській ОДА вперше заявили 9 жовтня.
  • 21 жовтня у Харківській клінічній лікарні на залізничному транспорті №1 повідомили про брак матеріального забезпечення та медичного персоналу.
  • Про відкриття залізничних лікарень повідомляли двічі: спершу це планували зробити 26 жовтня, згодом — на початку листопада.

На початок