На Харківщині реконструювали трасу-довгобуд "Харків-Мілове"

На Харківщині реконструювали трасу-довгобуд "Харків-Мілове"

На Харківщині реконструювали трасу-довгобуд "Харків-Мілове"
. kh.ukravtodor.gov.ua

До кінця 2020 року Служба автодоріг в Харківській області планує вийти на показник 265 км відремонтованих доріг в регіоні. Серед таких шляхів — траса "Харків-Мілове", реконструкцію якої розпочали у 2015 році.

Про це в ефірі "Українського радіо Харків" розповів начальник Служби автомобільних доріг в області Андрій Алексєєв.

"З початку року у нас був доволі скромний план з введення кілометрів в експлуатацію, затверджений відповідною постановою Кабінету міністрів — це стосувалося тільки закінчення робіт по нашому довгобуду, автодорозі "Чугуїв-Мілове". Там ми планували ввести 68,2 км в експлуатацію", — розповів Алексєєв.

План з ремонту неодноразово переглядався "у бік збільшення", пояснив він. Очікується ввести в експлуатацію 265 км до кінця року.

"Ми зробили акцент на завершенні робіт на всіх наших довгобудах. Це автомобільна дорога М-03, яка ремонтується з 2011 року, це "Чугуїв-Мілове", "Мерефа-Лозова-Павлоград", "Харків-Зміїв-Балаклія-Гороховатка", — сказав Алексєєв.

На трасі "Чугуїв-Мілове", побудованій у 60-х роках, роботи завершуються — наносять дорожню розмітку, відновлюють з'їзди.

Трасу-довгобуд "Харків-Мілове" добудували — начальник Служби автодоріг Харківщини
kh.ukravtodor.gov.ua

"Якщо розглядати в розрізі будівництва, то вона добудована. Наразі завершуються роботи з облаштування заходів безпеки руху: розмітка, знаки, автопавільйони", — пояснив Алексєєв.

За його словами, Харківщина лідирує за кількістю відремонтованих шляхів в рамках президентської програми "Велике будівництво".

"Якщо казати в цифрах про виконання нашого плану, то наразі це 98-99%, від того, що ми запланували на цей рік. Залишилися невеличкі супутні роботи, і ми ці кілометри будемо вводити в експлуатацію. Тобто можна сказати, що ми президентську програму "Велике будівництво" виконали", — сказав Алексєєв.

Читайте також: Дорога Чугуїв-Мілове на Харківщині: довгодбуд довжиною у 100 км

Він уточнив, що три з 19 об'єктів в рамках програми "Велике будівництво" — дороги, які розпочинали ремонтувати у минулих роках.

"Це ті об'єкти, які були у нас в роботі з 2011, 2015, 2017 років. Решта — все нові об'єкти", — сказав начальник Служби автодоріг.

Що відомо

  • Під час візиту президента Володимира Зеленського на Харківщину у вересні 2020 року повідомлялося, що цьогоріч в регіоні планують відремонтувати 281 км доріг державного значення та 76 км — місцевого.
На початок